Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 12:03

Νέο βιβλίο της Γιολάντας Τσορώνη – Γεωργιάδη

Νέο βιβλίο της Γιολάντας Τσορώνη – Γεωργιάδη

Κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα από τις εκδόσεις "Σαββάλας" το νέο βιβλίο της Γιολάντας Τσορώνη – Γεωργιάδη με τίτλο «Μια τέτοια δασκάλα».

Η Καλαματιανή εκπαιδευτικός και συγγραφέας αφιερώνει όπως γράφει στο facebook το βιβλίο σε όλους εκείνους τους δασκάλους που βοηθούν τους μαθητές τους βήμα - βήμα να πηγαίνουν μακριά, αλλά και στους γονείς που αναγνωρίζουν την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και βοηθούν το έργο τους. Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, συμμετέχει εθελοντικά σε οργανώσεις για την προαγωγή της λογοτεχνίας, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου. Εχει ενταχθεί στο Μητρώο Επιμορφωτών του προγράμματος "Καινοτόμες Δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών" και έχει αναλάβει επιμορφωτικό έργο σε ημερίδες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ο Μέρκος, το μυρμηγκάκι, βρίσκει ένα πεσμένο λουλούδι στο προαύλιο του σχολείου του και θέλει να το σύρει ως τη φωλιά του, για να το προσφέρει στη μαμά του που γιορτάζει. Είναι μεγάλο όμως και βαρύ. Δύσκολα θα τα καταφέρει. Η κυρία Ίρμα, η δασκάλα του, τον βλέπει σκεπτικό και αναλαμβάνει να τον βοηθήσει. Όχι όμως με τον τρόπο που φαντάζεστε. Κάπως αλλιώς. Πολύ... αλλιώς! Η εικονογράφηση ανήκει στον Γιάννη Σκουλούδη.