Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 20:20

Παρουσιάστηκε στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας το βιβλίο «Από το ΄21 στο 2021»

Γράφτηκε από την
Παρουσιάστηκε στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας το βιβλίο «Από το ΄21 στο 2021»

Παρουσίαση βιβλίου μέσω προβολής ψηφιακού υλικού έγινε στον προαύλιο χώρο του Ναού των Αγ. Αποστόλων στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, πριν από λίγες μέρες.

Η ιδέα έγινε πράξη για να μάθουν οι αναγνώστες περισσότερα σχετικά με τον επετειακό τόμο «Από το ΄21 στο 2021» και τη βραδιά διοργάνωσαν οι Εκδόσεις “Καλλίεργον” μαζί με την Ενωση Μεσσήνιων Συγγραφέων. Το αρχείο των 22’ επαναλαμβανόταν για δύο συνεχόμενες ώρες. Ο χώρος όπου έγινε η βιντεοπροβολή ταυτίζεται σημειολογικά με την αφορμή δημιουργίας αυτού του τόμου. Η εκδήλωση ήταν εκ μέρους των διοργανωτών ένας ακόμη τρόπος απόδοσης φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους επιφανείς και αφανείς ήρωες. Η ιδέα ανήκει στην  Βασιλική Κατέρη εκπρόσωπο των Εκδόσεων, η οποία και επιμελήθηκε την παρουσίαση. Η μουσική επένδυση ήταν της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, σε επιμέλεια του μαέστρου Κώστα Νικολέα. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.
Στη βραδιά συνετέλεσαν ακόμη: ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, η έφορος Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας και πρόεδρος Ενωσης Κοινοτήτων Μεσσηνίας Παναγιώτης Λύρας, ο α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Κρανιώτης, ο επιστημονικός υπεύθυνος «Καλαμάτα 1821 – Δρόμοι ελευθερίας» - κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής Νικόλαος Ζαχαριάς, ο Σταύρος Στούπας (“StartPC”), ο ηλεκτρολόγος Ιωάννης Ποτηριάδης και η επιχείρηση “Pizza bar”.
Το αρχείο της βιβλιοπαρουσίασης είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση:https://www.youtube.com/watch?v=9OIEwx8lp6g.


NEWSLETTER