Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 20:40

«Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο - κυκλοφόρησε σε βιβλίο

Γράφτηκε από την

Από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Ο γίγαντας της Έβδομης Τέχνης μεταφέρει με τον μοναδικό του τρόπο τη βραβευμένη ταινία του στις σελίδες ενός συναρπαστικού αφηγήματος.

Μέσα από τις σελίδες αυτού του παιγνιώδους, οξυδερκούς και γεμάτου χιούμορ βιβλίου, ο συγγραφέας μοιράζεται με τους αναγνώστες τον ενθουσιασμό και το πάθος του για την ποπ κουλτούρα, καθώς και τις εντυπωσιακές γνώσεις του για την ιστορία του κινηματογράφου από τη δεκαετία του 1950 και εξής.
Πρόκειται για ένα σαγηνευτικό μυθιστόρημα, μια καθηλωτική αφήγηση που αποτελεί και έναν φόρο τιμής του Tarantino τον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου και σε όλα όσα τον διαμόρφωσαν ως σκηνοθέτη.

 

ΡΙΚ ΝΤΑΛΤΟΝ:  Κάποτε είχε τη δική του τηλεοπτική σειρά, αλλά τώρα πια ο Ρικ είναι ένας ξοφληµένος που παίζει τον κακό σε όποια ταινία βρει και πνίγει τον καηµό του στο ουίσκι.

Άραγε, ένα τηλεφώνηµα από τη Ρώµη θα τον σώσει ή θα τον χαντακώσει;

ΚΛΙΦ ΜΠΟΥΘ:  Ο κασκαντέρ του Ρικ και ο πιο διαβόητος άνθρωπος σε κάθε πλατό, αφού είναι ο µόνος που φηµολογείται ότι έχει σκοτώσει και την έχει γλιτώσει…

ΣΑΡΟΝ ΤΕΪΤ:  Άφησε το Τέξας για να κυνηγήσει µια καριέρα στον κινηµατογράφο και τα κατάφερε.

Ζει πια την επιτυχηµένη ζωή της στα προάστια του Χόλιγουντ.

ΤΣΑΡΛΣ ΜΑΝΣΟΝ:  Πρώην κατάδικος που κατάφερε να πείσει ένα τσούρµο τελειωµένους χίπηδες ότι είναι ο πνευµατικός ηγέτης τους, αλλά

θα έδινε τα πάντα για να γίνει σταρ της ροκ εντ ρολ.

ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ 1969 –ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ


Ο Κουέντιν Ταραντίνο εκτός από το σενάριο του Inglourious Basterds έχει γράψει το σενάριο και έχει σκηνοθετήσει τις επιτυχημένες ταινίες "Reservoir Dogs", "Pulp Fiction" (για την οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου), "Jackie Brown", "Kill Bill": Volume 1 & 2 και "Death Proof". Έχει επίσης γράψει το σενάριο για τις ταινίες "True Romance", "Natural Born Killers" και "From Dusk Till Down".


NEWSLETTER