Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 14:52

Πού είναι ο Ντάνσερ; Ι Από τις εκδόσεις "Συμμετρία"

Γράφτηκε από την
Πού είναι ο Ντάνσερ; Ι Από τις εκδόσεις "Συμμετρία"


Συνδυάστε τα αγαπημένα λόγια της Βασιλικής Μουργελά με τη ζεστή εικονογράφηση της Βιβής Σκαμπαρδώνη και μπείτε στο πνεύμα των γιορτών.

 

Συγγραφέας: Βασιλική Μουργελά

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο ταξίδι του Άγιου Βασίλη. Ή μήπως όχι; Ο Ντάνσερ, ένας από τους οχτώ ταράνδους που οδηγούν το έλκηθρό του, εξαφανίζεται και όλοι τον αναζητούν. Η Πρωτοχρονιά είναι σε κίνδυνο. Θα καταφέρουν ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του να τον ανακαλύψουν; Θα λάβουν τα δώρα τους τα παιδιά όλου του κόσμου από τον αγαπημένο τους Άγιο;

Το παραμύθι έχει διακριθεί με βραβείο στον Λογοτεχνικό διαγωνισμό με τον ΕΠΟΚ είναι Χριστούγεννα, του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος - Ε.Π.Ο.Κ ΤΟ 2020. 

 

H Βασιλική Μουργελά κατάγεται από το χωριό Χώρα Γορτυνίας στην ορεινή Αρκαδία όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια, χτίζοντας όμορφες αναμνήσεις με την οικογένειά της και απολαμβάνοντας εικόνες μοναδικής φύσης. Σήμερα ζεί μαζί με τον σύζυγο και τον γιο της στην Αθήνα, ωστόσο διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα της και την επισκέπτεται συχνά.
Σπούδασε Πληροφορική και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα.
Το μικρόβιο της συγγραφής εμφανίστηκε στη ζωή της σε μικρή ηλικία.
Έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν 9 παιδικά βιβλία της και 2 ποιητικές συλλογές. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε 5 συλλογικά έργα. Ποιήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες ιστοσελίδες και περιοδικά λογοτεχνικού ενδιαφέροντος. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε αρκετούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, σε διαφορετικά είδη γραπτού λόγου, και κάποια από τα έργα της έχουν διακριθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο. 


NEWSLETTER