Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 18:10

Τάκης Γεράρδης:"Ο τυπογράφος" 

Γράφτηκε από την

Από τις εκδόσεις "Γραφή"

Ο νεαρός Χριστόφορος δουλεύει αχθοφόρος στη λαχαναγορά του Ρέντη.

Διαβάζει τη βιογραφία του Γουτεμβέργιου, γοητεύεται και ονειρεύεται να μπει στον κόσμο των τυπογράφων.

Ο Αχιλλέας είναι νονός της νύχτας. Ο κόσμος του περιστρέφεται γύρω από το βρώμικο χρήμα, τις προστασίες και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Θα συναντηθούν εξαιτίας ενός τυχαίου περιστατικού και μια βαθιά και ειλικρινής φιλία θα γεννηθεί.

Βιοπάλη αλλά και παραχαράξεις παλαιών βιβλίων, απαγωγές, λαθρεμπόριο τσιγάρων, έρωτες και απιστίες, μα πάνω από όλα αληθινές φιλίες με μπέσα,

θα στιγματίσουν τους ήρωες του βιβλίου. Χορευτές μπαλέτου δίπλα σε μπράβους, μισότρελοι και πληρωμένοι εκτελεστές, άντρες στρέιτ και αμφί,  ονειροπόλοι αχθοφόροι, κυρίες σπιτιών και πόρνες πολυτελείας, μασόνοι, τζαζίστες, μεγαλογιατροί, φαρμακευτικές εταιρείες με μαφιόζικη δράση, αποτελούν έναν αληθοφανή θίασο με κομπάρσους και πρωταγωνιστές στις γεμάτες ρεαλισμό σελίδες του μυθιστορήματος.

Κι ως το τέλος πλανώνται τα ερωτήματα: Οι άνθρωποι φτιάχνουν τη ζωή μόνοι τους;

Ή αυτή είναι προδιαγεγραμμένη; Κάνουν λάθη τα άστρα;

 

Ο Τάκης Γεράρδης γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπούδασε οικονομικά στη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά και δημοσιογραφία στο Frei Universitat Berlin.
Ζει στην Αθήνα. Διηγήματά του έχουν κατά καιρούς βραβευτεί σε διαγωνισμούς και αρκετά δημοσιεύτηκαν σε λογοτεχνικά περιοδικά, ορισμένα δε εξ’ αυτών έχουν συμπεριληφθεί σε ομαδικές εκδόσεις. Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από τους Πέτρο Συνοδινό, Νικόλα Γκίνη. Παναγιώτη Παυλάκη και Δημήτρη Βλαχάκη.