Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024 11:59

Γιώργος Δούκας: "Με το παράξενο όνομα Κοραμά"

Γιώργος Δούκας: "Με το παράξενο όνομα Κοραμά"

Από τις εκδόσεις "Παπαζήση"Τρείς φαινομενικά άγνωστοι μεταξύ τους απάγονται και κρατούνται αιχμάλωτοι μαζί με τη γυναίκα με το παράξενο όνομα Κοραμά.

Μόνη τους ελπίδα να σωθούν είναι να ανακαλύψουν τον κοινό τους παρονομαστή, που δεν ενώνει μόνο τις δικές τους ζωές, αλλά και του ψυχασθενούς απαγωγέα τους, που δείχνει έτοιμος να σκοτώσει για να φτάσει στην αλήθεια, και να αποκαλύψει μαζί και ένα πανάρχαιο και σκοτεινό μυστικό που κρατήθηκε κρυφό βαθιά μέσα στους κόλπους της χριστιανικής Εκκλησίας εδώ και αιώνες! Όλα αυτά όμως καταγράφηκαν ως μυθιστόρημα, που στις διάχυτες σελίδες του βιβλίου θα αλλοιωθεί η πραγματικότητα από την πένα του συγγραφέα που δεν είναι ούτε και ο ίδιος αυτός που δηλώνει ότι είναι. Όπως και κανείς τους δεν είναι! Η πίστη τότε στο Θείο θα έρθει αντιμέτωπη με την τεχνολογία και την προηγμένη ιατρική, μπερδεύοντας την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, κάνοντάς τους να χάσουν τον εαυτό τους και να βρεθούν ενοχοποιημένοι για τα εν λόγω εγκλήματα, όπως αναγράφονται επακριβώς και στο βιβλίο με το παράξενο όνομα Κοραμά. Με κίνδυνο να χαράξει τον ανθρώπινο νου της ηρωίδας με το αιώνιο ερώτημα του εστί ψυχή και πώς σώζεται, παραθέτω το ερώτημά της, λίγο πριν σβήσει το φως και βυθιστεί ξανά στα σκοτεινά μονοπάτια του ταραγμένου της μυαλού και αρχίσει πάλι από την αρχή!
"Μυθιστόρημα ήταν όλο αυτό τελικά;" (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Ο Γιώργος Δούκας γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1974 στη Λάρνα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Μετακόμισε στην Αθήνα σε ηλικία 18 ετών και λόγω των μουσικών του σπουδών, ασχολήθηκε αμέσως επαγγελματικά με το τραγούδι, ολοκληρώνοντας 5 προσωπικά άλμπουμ στη δισκογραφία μέχρι και το 2008, γνωρίζοντας ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση. Άρχισε να γράφει μικρά πεζογραφήματα και διηγήματα από νεαρή ηλικία και στη συνέχεια ασχολήθηκε με το θέατρο, γράφοντας το πρώτο του μουσικοθεατρικό έργο «Τριπλοπενιές-Πρόβα Φονικού» που παρουσιάστηκε το 2015, δίνοντάς του το βάπτισμα του πυρός στο χώρο του θεάτρου. Ακολούθησε το παιδικό θεατρικό του έργο, «Οι περιπέτειες του Μίνι-Μίου» το 2016. Έκτοτε έχει μεταφραστεί στα ελληνικά, τα παιδικά έργα διεθνούς φήμης, «Τα Στρουμφάκια σώζουν την Άνοιξη» και λίγο αργότερα το «WINX-Το πάρτι του φωτός». Το 2020 σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έγραψε στο παιδικό βιβλίο «Μια περιπέτεια ανακύκλωσης» με θέμα την κυκλική οικονομία στα δημοτικά σχολεία. Παράλληλα έχει γράψει στην ελληνική τηλεόραση, κάποια επεισόδια. Το βιβλίο «Με το παράξενο όνομα Κοραμά», είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.