Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 22:10

"Ζωντανεύοντας ηρωίδες του 1821" - Νέο βιβλίο της Θεοδώρας Λούφα-Τζοάννου

"Ζωντανεύοντας ηρωίδες του 1821" - Νέο βιβλίο της Θεοδώρας Λούφα-Τζοάννου

 

 

Με το καινούριο βιβλίο της «Ζωντανεύοντας ηρωίδες του 1821», η Θεοδώρα Λούφα-Τζοάννου, αναδεικνύει, γι’ άλλη μια φορά, κορυφαία ιστορικά γεγονότα, με στόχο να διατηρήσει άσβεστη την εθνική μας μνήμη.

Η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους, η Δόμνα Βισβίζη, οι Μανιάτισσες, η Ελισάβετ Υψηλάντη, η Βασιλική Τζαβέλα, η μητέρα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Ζαμπέτα, η Μαριγώ Ζαραφοπούλου, η Κυριακή Ναύτου και η θρυλική Πανωραία Χατζηκώστα, γνωστή και ως «Ψωροκώσταινα», χάρη στο εύρημα της «Πόρτας του Χρόνου και της Ιστορίας», «ζωντανεύουν» στα μάτια του αναγνώστη και κερδίζουν το ενδιαφέρον του από την πρώτη κιόλας στιγμή. Έτσι, με τη γλαφυρότητα που διακρίνει ένα λογοτεχνικό έργο, αλλά και αποτυπώνοντας απόλυτα την ιστορική πραγματικότητα, η συγγραφέας παρουσιάζει τις αρχόντισσες της Λευτεριάς μας, οι οποίες «σιμώνουν» τον αναγνώστη, γνωρίζονται μαζί του και του μένουν αλησμόνητες. Το βιβλίο αυτό, που είναι αφιερωμένο στις «Ανά τον κόσμο μαχόμενες για Ελευθερία Γυναίκες», αποτελεί άλλη μια σημαντική προσφορά στην ιστορική μας γνώση.

Από τις εκδόσεις "Αγκυρα"

 

H Θεοδώρα Λούφα-Τζοάννου γεννήθηκε στην Κουκουνάρα Πυλίας Μεσσηνίας, τελείωσε το Λύκειο της Πύλου και είναι πτυχιούχος του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, της Σχολής Δημοσιογραφίας και Δημοσίων Σχέσεων και του Μετεκπαιδευτικού Κέντρου Ελευθέρων Δημοσιολογικών Σπουδών και Ερευνών.
Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ).
Ζει στην Αθήνα και είναι σύζυγος του δημοσιογράφου Αχιλλέα Τζοάννου. Εργάστηκε επί σειρά ετών στις Διεθνείς Σχέσεις του Yπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο περιοδικό «ΟΞΥΓΟΝΟ», ως υπεύθυνη των περιβαλλοντικών σελίδων του, και διετέλεσε Γενική Γραμματέας του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών.
Τα βιβλία της διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: Κοινωνικά και Ιστορικά και απευθύνονται σε αναγνώστες όλων των ηλικιών. Κυρίως, όμως, είναι αφιερωμένα στις νέες γενιές.
Η συγγραφέας έχει τιμηθεί με βραβείο της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών και με βραβείο και έπαινο της Εστίας Νέας Σμύρνης. Επίσης, έχει βραβευτεί στην ιδιαίτερη πατρίδα της, από τον Δήμο Πύλου-Νέστορος «Για τη συνολική προσφορά της στον Πολιτισμό».