Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 21:45

"Θανατηφόρα χειραψία" του Παναγιώτη Σακελλαράκη

Γράφτηκε από την

Το βιβλίο του με τίτλο "Θανατηφόρα χειραψία" εξέδωσε ο καλαματιανός Παναγιώτης Σακελλαράκης το 2014.

Σχετικά με την υπόθεση: Ο Ραν Τούρνερ υπαστυνόμος στην αστυνομία του Λος Αντζελες, σε κατάσταση κρίσης από τον εμπρησμό της οικίας του, ζητάει από τον παλιό συνάδελφό και φίλο του, συνταξιούχο Γκόρντον Μίλερ, προσωρινή φιλοξενία. Το επόμενο πρωινό, καθώς έβαζε μπροστά το αυτοκίνητό του ξαφνικά ανατινάζεται και τυλίγεται στις φλόγες. Την ίδια στιγμή, ο Γκόρντον τραυματίζεται σοβαρά και καταλήγει στο νοσοκομείο. Στη διάρκεια της νοσηλείας του οι γιατροί, διαπιστώνουν στους πνεύμονες του καρκινώματα σε πολύ προχωρημένο στάδιο και του συνιστούν άμεση χειρουργική επέμβαση, αλλά εκείνος αρνείται τις συστάσεις τους και αφιερώνει το ελάχιστο χρονικό διάστημα που του απομένει, σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Στις ημέρες του, η όμορφη πόλη των Αγγέλων, είχε παραδοθεί στην άγρια εγκληματικότητα και στα ναρκωτικά, ενώ οι δικαστικές αρχές και η αστυνομία, για διάφορους λόγους, δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Ο τραγικός θάνατος του υπαστυνόμου Ραν Τούρνερ, η βάρβαρη κακοποίηση της κόρης του και πολλά άλλα οδυνηρά περιστατικά αναγκάζουν τον Γκόρντον Μίλερ, να πάρει το νόμο στα χέρια του και να γίνει αμείλικτος Τιμωρός.

Ο Παναγιώτης Σακελλαράκης γεννήθηκε στην Καλαμάτα και τελειώνοντας τη μέση εκπαίδευση, για οικονομικούς λόγους, αναγκάστηκε να ξενιτευτεί. Στην αρχή, εργάστηκε ως ναυτικός και μετά από περιπετειώδη ταξίδια, τρομερές στερήσεις και ατυχήματα παράτησε τη θάλασσα και τελικά αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στον Καναδά. Με την ιδιότητα του οικονομολόγου - εκτιμητή (business administration, real state) ασχολήθηκε λίγο αργότερα με τον τουρισμό. Ετσι, του δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει τις πιο μαγευτικές γωνιές του πλανήτη και παράλληλα να ασχοληθεί με την πεζογραφία.