Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016 07:51

Έκθεση στη Λευκοχώρα - “Α. Τάσσος - Η εικόνα της γυναίκας στις ξυλογραφίες του” 

Έκθεση στη Λευκοχώρα - “Α. Τάσσος - Η εικόνα της γυναίκας στις ξυλογραφίες του” 

 

 

Την έκθεση «Α. Τάσσος - Η εικόνα της γυναίκας στις ξυλογραφίες του» εγκαινιάζει αύριο, στις 8 μ.μ., στη γενέτειρα του σπουδαίου χαράκτη Λευκοχώρα, η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών «Α. Τάσσος», η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Μεσσήνης και ο Σύλλογος Λευκοχωριτών.

Χθες στο Δημαρχείο της Μεσσήνης για την έκθεση, τον χαράκτη Α. Τάσσο και το έργο του, μίλησαν ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Κώστας Γεωργακόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών «Α. Τάσσος» και ανιψιός του χαράκτη, Μιχάλης Αλεβίζος, ο συνταξιούχος δημοσιογράφος και μέλος της Εταιρείας Γιώργος Γιωργιόπουλος και ο πρόεδρος των Απανταχού Λευκοχωριτών Γιώργος Ζουλιάτης. Η έκθεση οργανώνεται στα πλαίσια του θεσμού «Πολιτιστική εβδομάδα Α. Τάσσος», που γίνεται κάθε καλοκαίρι στη γενέτειρα του καλλιτέχνη Λευκοχώρα.

Οπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου, η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος έχει σκοπό την επί μέρους παρουσίαση της γυναίκας μέσα στα έργα του Α. Τάσσου. Αλλωστε, σε όλο το διάστημα της καλλιτεχνικής του πορείας η γυναικεία μορφή βαραίνει σε κάθε ενότητα έργων του, είτε αυτή συναντά την ιστορία, είτε αποτυπώνει το δράμα και συνάμα το μεγαλείο της ζωής. Η έκθεση περιλαμβάνει 16 πρωτότυπες ξυλογραφίες από το αρχείο της «Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος» καθώς και από την προσωπική συλλογή της οικογένειας Μιχάλη Αλεβίζου. Ο τελευταίος μάλιστα οργάνωσε την έκθεση την οποία επιμελήθηκε η Ειρήνη Οράτη.

Τον σχεδιασμό και την επιμέλεια του συλλεκτικού καταλόγου (300 αριθμημένα αντίτυπα), που συνοδεύει την έκθεση έκανε ο Δημήτρης Τσεβάς, ο οποίος μαζί με τον Ιωάννη Ασημακόπουλο επιμελήθηκαν την ανάρτηση της έκθεσης - που διοργανώνεται με την υποστήριξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού καθώς και του Συλλόγου Γυναικών Λευκοχώρας. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι αύριο στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Λευκοχώρας. Θα ακολουθήσει, στις 9 μ.μ., μουσική βραδιά «Αφιέρωμα στη γυναίκα» με τον Γιάννη Θωμόπουλο και το συγκρότημά του. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 22 Αυγούστου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 6 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ.

Ν.Κ.