Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 16:28

Τιμητική εκδήλωση για την καθηγήτρια Ευρυδίκη Αντζουλάτου - Ρετσίλα

Τιμητική εκδήλωση για την καθηγήτρια Ευρυδίκη Αντζουλάτου - Ρετσίλα

 

Τιμητική εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης», της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών,  για την ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου  Πελοποννήσου Ευρυδίκη Αντζουλάτου - Ρετσίλα πρώτη κοσμήτορα της Σχολής, με τη συμμετοχή πολλών καθηγητών, φοιτητών και πολιτών της  Καλαμάτας. Η βραδιά έγινε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου και τη συντόνισε ο αν. καθηγητής Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν: ο αν. πρύτανης καθηγητής Γιώργος Ανδρειωμένος, ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών αν. καθηγητής Νικόλαος Ζαχαριάς, ο πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος ανέγνωσε και χαιρετισμό του κοσμήτορα καθηγητή Αλεξίου Γ.Κ. Σαββίδη και ως εκπρόσωπος των φοιτητών, η Αρτεμις Διαμαντοπούλου. 

Το λόγο έλαβαν οι κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης, ο αν. καθηγητής Πανεπιστημίου Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας, ο οποίος μίλησε για τη ζωή και το έργο της τιμωμένης, η μόνιμη επίκουρος καθηγήτρια Ιωάννα Σπηλιοπούλου, που μίλησε για τη συμβολή της στη Μουσειολογία και ο αν. καθηγητής Θανάσης Χρήστου, ο οποίος μίλησε για την ιστορική διάσταση στο έργο της. Προβλήθηκαν επίσης σκηνές από το μουσειολογικό έργο της, με φροντίδα της επίκ. καθηγήτριας Ιωάννας Σπηλιοπούλου.

Κατόπιν, η κ. Αντζουλάτου - Ρετσίλα ευχαρίστησε για την τιμητική εκδήλωση, με έκδηλη τη συγκίνησή της. Στην κ. ίδια η Σχολή απένειμε  μέσω του Γ. Ανδρειωμένου έπαινο για το συγγραφικό, διδακτικό, διοικητικό και κοινωνικό της έργο. Το Τμήμα Ιστορίας προσέφερε δώρο με κότινο και ο κ. Χρήστου το τελευταίο βιβλίο του.