Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 17:14

Καλαμάτα: Τιμήθηκαν παλαίμαχοι τοπικοί λαϊκοί μουσικοί και ερευνητές λαογράφοι

Καλαμάτα: Τιμήθηκαν παλαίμαχοι τοπικοί λαϊκοί μουσικοί και ερευνητές λαογράφοι

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών δράσεων για την ελληνική μουσική παράδοση που διοργάνωσαν το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" και το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας στην Καλαμάτα από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. 

Την Κυριακή στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας οι διοργανωτές του εκπαιδευτικού προγράμματος απένειμαν τιμητικές διακρίσεις σε παλαίμαχους τοπικούς λαϊκούς μουσικούς και σε ερευνητές της λαογραφίας της περιοχής. Στην συνέχεια ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με την συμμετοχή του Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ Καλαμάτας υπό την διεύθυνση του Γιώργου Τσιλίκα και των μαθητών του Μουσικού Σχολείου, υπό την διεύθυνση της Γεωργίας Ψαραδέλλη.

Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι παλαίμαχοι μουσικοί: Γιώργος Αναστασόπουλος "Βισδάγκας" (κλαρίνο), Ρήγας Φλώρος (κλαρίνο), Παναγιώτης Τσαμπούκος (φλογέρα - κλαρίνο), Κώστας Κοσμόπουλος (κλαρίνο), Παναγιώτης Λογιώτης (βιολί). Οι ερευνητές της Λαογραφίας ήταν οι: (τραγουδιστής - ερευνητής) Κώστας Καντζιλιέρης, Πάνος Κοσμόπουλος, Βασίλης Μαστραγγελόπουλος, Στάθης Κακούτης, Κώστας Μπαλαφούτης, Σύλλογος Νεδουσαίων, Αντώνης Αγγελόπουλος, Τάσος Μίχος.