Κυριακή, 01 Ιανουαρίου 2017 08:33

Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Κυπαρισσία 

Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Κυπαρισσία 

 

Συνεχίζονται μέχρι και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος», με στόχο -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή του- «να γεννηθούν πολλά χαμόγελα στα πρόσωπα των μικρών και των μεγάλων και να γεννηθεί μέσα μας η ελπίδα».

Συγκεκριμένα προγραμματίζονται, την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι με θεατρική παράσταση και την Πέμπτη 5 του μήνα με συναυλία της παιδικής χορωδίας και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Κυπαρισσίας.

Οι εκδηλώσεις του συλλόγου, μέχρι τώρα, περιλάμβαναν τον στολισμό της αγοράς με 150 φυσικά δέντρα, ακολούθησε ο στολισμός των φυσικών δέντρων στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, ενώ την Τρίτη 20 του μήνα παιδιά έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με τη βοήθεια της Ματίνας Βρεττού από το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Μυρμηγκοφωλιές», καθώς και  μπισκότα με την βοήθεια της Αγγελικής από το «σουσάμι άνοιξε».

Παράλληλα, στο Λαογραφικό μουσείο στην Ανω Πόλη, άνοιξε και η 2η έκθεση φωτογραφίας με θέμα την όμορφη Τριφυλία, όπως απαθανατίστηκε στις φωτογραφικές μηχανές των Δημήτρη Ζογκόκη και Γιάννη Σελούλη, ενώ ολοκληρώθηκε και ο στολισμός της Ανω Πόλης.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, μικρά Αγιοβασιλάκια με κόκκινα σκουφάκια έτρεξαν στους δρόμους της αγοράς και επιβραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους με τιμητικό έπαινο, ενώ την Πέμπτη το πρωί τα παιδιά κατασκεύασαν γούρια μαζί με τη Ματίνα Βρεττού από το καλλιτεχνικό εργαστήρι. 

Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι έγινε θεατρική παράσταση, ενώ το απόγευμα στις 6 πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικο πάρτι με face painting και χορό.