Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 09:12

Ξεκινά αύριο το Καρναβάλι της Μεσσήνης (βίντεο)

Ξεκινά αύριο το Καρναβάλι της Μεσσήνης (βίντεο)

 Ολα είναι έτοιμα για το 157ο Καρναβάλι της Μεσσήνης, το οποίο αρχίζει αύριο Τσικνοπέμπτη και αναμένεται να φέρει χαρά σε μικρούς και μεγάλους δημότες. 

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης ξεκίνησε λέγοντας πως θέλει να υπηρετήσει το Δήμο με περίσσευμα ψυχής και καρδιάς. Σημείωσε πως τα έθιμα και ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστα κομμάτια της "Μακαρίας γης" και πως το Καρναβάλι είναι μέρος της ζωής των πολιτών. "Να πιάσουμε τον ταύρο της κρίσης από τα κέρατα και να βγάλουμε από πάνω μας τη μάσκα της μιζέριας" πρότεινε κλείνοντας.

Ο ταύρος είναι το σχέδιο που κοσμεί το φετινό λογότυπο, γι' αυτό και ο δήμαρχος έκανε το παραπάνω λογοπαίγνιο. Η πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ Γεωργία Παναγοπούλου είπε πως η μορφή του ταύρου σχετίζεται με το μύθο του Πάμισου και πως το Καρναβάλι θα είναι και φέτος άμεσα συνδεδεμένο με την παράδοση και τα ήθη της περιοχής. Ο προϋπολογισμός του είναι 15.000 ευρώ, όμως το κέφι πολύ μεγάλο, όπως διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι. Δεν παρέλειψαν επίσης να ευχηθούν "καλή επιτυχία" στο Καλαματιανό Καρναβάλι.

Γ.Σαρ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

- Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου: 12 μ. εορτασμός Τσικνοπέμπτης με το άρμα του Μπεκρή, τσικνίσματα μεζέδες και κρασί, μελωδίες από τους "Τροβαδούρους της Μεσσήνης" και στη συνέχεια παραδοσιακό γλέντι και χοροί στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης. Διοργάνωση: Δ.Κ. Μεσσήνης και Σύλλογος Παραλίας Βελίκας «Η Αναγέννηση».

- Σάββατο 18 Φεβρουαρίου: 11 π.μ. Παιδικό Καρναβάλι με θεατροπαιχνίδια και παντομίμα. Τα παιδιά εκφράζονται δημιουργικά με κέφι στα χρώματα της Αποκριάς. Συμμετέχουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ο Ιδιωτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός «Το πρώτο μας σχολείο», το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης και οι Μαζορέτες από το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μεσσήνης». Στις 4 μ.μ. "Ταξίδι στη γνώση, με το "Κινητό Πλανητάριο"", στις 6 μ.μ. παιδικό αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νεφέλη», από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης. Στις 8 μ.μ. αποκριάτικος χορός από το Γυμναστικό Σύλλογο Μεσσήνης, στην αίθουσα ξενοδοχείου «Μεσσήνη. 

- Κυριακή 19 Φεβρουαρίου: 10 π.μ. λιώσιμο παστού. Παραδοσιακή ορχήστρα και χοροί στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης. Διοργάνωση: Δ.Κ. Μεσσήνης, Σύλλογος Γυναικών Μεσσήνης και Δημοτικός Χορευτικός Ομιλος. Στις 6 μ.μ. παιδικό αποκριάτικο πάρτι, στην αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου «Μεσσήνη», από τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης. 

- Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου: 7 μ.μ. ημερίδα για το καρναβάλι «Παρελθόν - παρόν - μέλλον» στο Πολιτιστικό Κέντρο Στρατ. Αθ. Δασκαρόλης σε συνεργασία με την «Κοιν. Σ.Επ Ρέκτης».

- Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου: 7 μ.μ. καλέσματα στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας με τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μεσσήνης». Στις 8 μ.μ. μασκέ πάρτι στο "Ideal Cafe" από το Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης.

- Σάββατο 25 Φεβρουαρίου: από τις 10 π.μ. ο Ντελάλης ενημερώνει για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Ταυτόχρονα θα γίνεται η Α' φάση του Κρυμμένου Θησαυρού, στην Πλατεία Μεσσήνης με το σύλλογο «Η Χαρά του Παιδιού». Στις 6 μ.μ. παιδικό αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου «Μεσσήνη», από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης. Στις 9 μ.μ.: αποκριάτικη εκδήλωση στην Τ.Κ. Ανάληψης, στην Τ.Κ. Νεοχωρίου και χορός της Δημοτικής Φιλαρμονικής στην αίθουσα εκδηλώσεων "GMP Bouka Resort Hotel" στην Παραλία Μπούκας. Με τη στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης.

- Κυριακή 26 Φεβρουαρίου: από νωρίς ο «Ντελάλης» ενημερώνει για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Στις 10 π.μ. η Β' φάση του Κρυμμένου Θησαυρού, στην Πλατεία Μεσσήνης με το σύλλογο «Η Χαρά του Παιδιού». Στις 9 μ.μ. παραδοσιακές φωτιές στις γειτονιές της Μεσσήνης, αποκριάτικη εκδήλωση στην Τ.Κ. Βελίκας και στην Τ.Κ. Σπιταλίου. Στις 10 μ.μ. αναβίωση των εθίμων «Τυρής - Ταραμάς» και  «Φάγατε - Φάγαμε» από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης. Στις 10 μ.μ. μασκέ πάρτι από την «Κοιν. Σ.Επ .Ρέκτης» στο καφέ "7η Συμφωνία".

- Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου: 10.30 π.μ.: οι φουστανελάδες των Συλλόγων της Μεσσήνης, οδεύουν χορεύοντας προς την Κρεμάλα. Στις 11 π.μ. αναπαράσταση δίκης και απαγχονισμού της «Γριάς Συκούς». Στις 11.30 π.μ. κρεμάσματα και κεράσματα παραδοσιακής φασολάδας από το «Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης». Στις 3 μ.μ. η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και το Κομιτάτο Μεσσήνης, το οποίο θα κρίνει τα άρματα. Ακολουθεί μουσική συναυλία από τους «Εκτός απρόοπτου …».

 Επίσης θα γίνουν: στη Δ.Ε. Αίπειας την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου: 

Στις 11 π.μ. καρναβαλική παρέλαση στον Αγιο Ανδρέα, στη Λογγά στις 7 μ.μ. αποκριάτικα δρώμενα, μπουφές και γλέντι μέχρι πρωίας, στην πλατεία.

Στη Δ.Ε. Βουφράδος στις 7 μ.μ. αποκριάτικο γλέντι με φωτιές και σουβλάκια στην πάνω πλατεία Χατζή.

Τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου ακολουθούν: στις 11 π.μ. κέρασμα φασολάδας και Κούλουμα στην πλατεία της Λογγάς από την Καρναβαλική Ομάδα και τη Θεατρική Ομάδα «Οδύσσεια». Κέρασμα  φασολάδας και Κούλουμα στην πάνω πλατεία Χατζή από τους κατοίκους της Κοινότητας. Τέλος τη Δευτέρα στις 11 π.μ. θα γίνει πέταγμα χαρταετού και διαγωνισμός παραδοσιακού χαρταετού στο Πεταλίδι. Θα υπάρχουν πλούσια δώρα και θα γίνει γλέντι στην παραλία «Φάρος», από την Τ.Κ. Πεταλιδίου, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη και το Σύλλογο Γυναικών Πεταλιδίου.