Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017 09:49

Η Μεσσηνία στους ρυθμούς του καρναβαλιού

Η Μεσσηνία στους ρυθμούς του καρναβαλιού

Αρλεκίνους, μαρκησίες, κλόουν και άλλους μασκαράδες θα γεμίσει αυτό το τριήμερο κάθε πόλη και χωριό της Μεσσηνίας. Παντού θα μοιράζονται παραδοσιακά εδέσματα όπως φασολάδα, μακαρονάδες και σαρακοστιανά, ενώ τα δρώμενα θα αναβιώσουν και πάλι, φέροντας την παράδοση στην επικαιρότητα, με τον πιο ζωντανό και κεφάτο τρόπο.

Επίσης ο ουρανός θα γεμίσει αερόστατα!

Στην Καλαμάτα το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι κορυφώνεται με την παρέλαση που θα γίνει την Κυριακή στις 2.30 μ.μ. και την τελετή λήξης στην κεντρική πλατεία με το Χρήστο Φερεντίνο. Ο κόσμος θα διασκεδάσει με συναυλία από τους: Μύρων Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα, Ηβη Αδάμου.

Πολύ σημαντική εκδήλωση, είναι και η αναβίωση στη Νέδουσα την Καθαρά Δευτέρα από τις 10.30 π.μ. με τα παραδοσιακά δρώμενα: αγερμός, δρώμενο Ευετηρίας.

Το Καρναβάλι της Μεσσήνης κλείνει φέτος 157 ολόκληρα χρόνια … Σήμερα Κυριακή στις 10 μ.μ. έχει προγραμματιστεί η αναβίωση των εθίμων «Τυρής - Ταραμάς» και «Φάγατε - Φάγαμε» από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης. Τη δική τους ιστορία έχουν και οι εκδηλώσεις για την Καθαρή Δευτέρα: στις 10.30 π.μ. οι φουστανελάδες των Συλλόγων της Μεσσήνης, οδεύουν χορεύοντας προς την Κρεμάλα. Στις 11 π.μ. ακολουθεί η αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της «Γριάς Συκούς». Στις 11.30 π.μ. ακολουθούν τα… κρεμάσματα και τα κεράσματα παραδοσιακής φασολάδας. Στις 3 μ.μ. αρχίζει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και η κρίση από το Κομιτάτο Μεσσήνης.

Το Φιλιατρινό Καρναβάλι θα γίνει σήμερα Κυριακή, με παρέλαση στις 3 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία.

Στη Μεθώνη "Ο γάμος του Κουτρούλη" αποτελεί ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, που αγαπούν ντόπιοι και επισκέπτες. Την Καθαρά Δευτέρα στις 12 μ. έχει προγραμματιστεί η παρέλαση αρμάτων με τα συμπεθέρια και στη 1 μ.μ. στην πλατεία παραλίας, αρχίζει ο γάμος.

Γ.Σαρ.