Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 07:57

Θεατρική Διαδρομή: Πρεμιέρα απόψε για "Το κλουβί με τις τρελές"

Γράφτηκε από την
Θεατρική Διαδρομή: Πρεμιέρα απόψε για "Το κλουβί με τις τρελές"

 

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το βράδυ στις 9 μ.μ. η νέα παράσταση της Θεατρικής Διαδρομής "Το κλουβί με τις τρελές", η οποία θα παίζεται στο Πνευματικό Κέντρο ως τις 19 Μαρτίου, κάθε μέρα εκτός από τις Δευτέρες.

Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ στο ταμείο, 10 στην προπώληση και 8 το μειωμένο για ανέργους, ομάδες, συλλόγους. Η προπώληση γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο και οι κρατήσεις τηλεφωνικά στο 27210 87902, 6945-984608. 

Η πρόεδρος Μαρία Τούμπουρου είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου πως μετά από 3 διαφορετικού ρεπερτορίου έργα, η "Διαδρομή" επανέρχεται με μια σπαρταριστή κωμωδία, η οποία γράφτηκε πριν από 44 χρόνια. Είπε πως είναι ένα κλασικό έργο, όπως είναι οι Ελληνικές ταινίες του ασπρόμαυρου κινηματογράφου.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Χαλκιάς σημείωσε πως φέτος το έργο ανεβαίνει από δύο θιάσους, σε Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη. Το κείμενο είναι διασκεδαστικό και γεμάτο ξενοιασιά, αλλά έχει και κοινωνικά ραπίσματα και θέση απέναντι στο σεξισμό. 

Η Αγγελική Κανδηλιώτη ανέφερε τις τιμές των εισιτηρίων και πρότεινε στους θεατές να κάνουν έγκαιρα κράτηση. Για την υπόθεση και τους ήρωες μίλησαν ο Ηλίας Παρθένιος και ο Μανώλης Σηφογιωργάκης.

Γ.Σαρ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η μετάφραση και η διασκευή είναι των Πάνου Χαρίτογλου, Αλέξη Κωνσταντινίδη, η σκηνοθεσία του Κώστα Χαλκιά. Η μουσική επιμέλεια είναι των: Κώστα Χαλκιά, Ηλία Παρθένιου, Μανώλη Σηφογιωργάκη. Τα κοστούμια επιμελήθηκαν οι: Κώστας Χαλκιάς, Τζένη Αραπάκη, τους φωτισμούς ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Βοηθοί σκηνοθέτη ήταν οι: Μαρία Τούμπουρου, Αγγελική Κανδυλιώτη, τεχνικοί σκηνικών οι: Γιάννης Κυριακόπουλος, Νίκος Κολόζης, Ακης Κουρμπέτης, Παναγιώτης Λαδάς. Φωτογραφίες τράβηξε ο Νικήτας Κότσιαρης. Τα σκηνικά, την αφίσα και το πρόγραμμα σχεδίασαν ο Κώστας Χαλκιάς και ο Ηλίας Παρθένιος. Η διεύθυνση της παραγωγής ήταν του Αντώνη Κατσά και του Απόστολου Ασημακόπουλου. Την κίνηση επιμελήθηκε η Ολγα Αλεξανδροπούλου, το βίντεο ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, τα γραφιστικά ο Ηλίας Παρθένιος. Στο φροντιστήριο και στα κοστούμια είναι οι: Τζένη Αραπάκη, Βίλμα Ταγαρούλια, Δέσποινα Κυριακοπούλου, Νίκη Φωτεινοπούλου, Ελένη Γιαννούλη, Αδ. Κωνσταντοπούλου, Μ. Μέτσιος. Τα φώτα επιμελείται ο Γιώργος Λαπέας, τον ήχο ο Χρήστος Κουτσαϊμάνης και ο Γιάννης Γιάνναρος.

Παίζουν τα μέλη της "Θεατρικής Διαδρομής": Χρήστος Καράμπελας, Πάρις Καλογεράκος, Τάκης Βεργόπουλος, Γιώργος Ιατρόπουλος, Ηλίας Παρθένιος, Γιάννης Φωτεινόπουλος, Ευτυχία Μουτεβελή, Χριστιάνα Ρούπα, Αγγελική Κανδυλιώτη, Πέγκυ Θεοδουλίδη, Νίκος Κολόζης,  Μανώλης Σηφογιωργάκης, Χάρης Πλεματιάς, Γιώργος Τσόπελας, Αδαμαντία Κωνσταντοπούλου, Μάριος Μέτσιος. 

Η υπόθεση έχει ως εξής: Στο Σεν Τροπέ της Κυανής Ακτής ο Ζορζ διευθύνει το πολυτελές κλαμπ «Το κλουβί με τις τρελές», στο κεντρικό show του οποίου πρωταγωνιστεί ο Αλμπέν ως drag queen με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Zaza Napoli. Οι δυο τους είναι ζευγάρι 15 χρόνια. Η απόφαση του γιου του Ζορζ, του Λοράν, να παντρευτεί την Μιριέλ, κόρη συντηρητικού βουλευτή της Σοσιαλχριστιανικής Ενωσης Αγροτών, θα ταράξει συθέμελα την ρουτίνα τους. Οταν καταφθάνουν δε και οι υποψήφιοι συμπέθεροι Καμίλ και Εντουάρ Ντελαφουά, η μια παρεξήγηση φέρνει την άλλη, το γέλιο αναβλύζει άφθονο. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν εμφανίζεται και η φυσική μητέρα του Λοράν, η Σιμόν, πρώην χορεύτρια των Φολί Μπερζέρ, που είναι τώρα παντρεμένη με πρόεδρο μεγάλης αφρικανικής χώρας. Από κοντά και οι παπαράτσι αποφασισμένοι να απαθανατίσουν το... σκάνδαλο!

Το θεατρικό έργο του Jean Poiret «Το κλουβί με τις τρελές» ανέβηκε για πρώτη φορά στο Theatre du Palais Royal το Φεβρουάριο του 1973, με τον ίδιο τον συγγραφέα (και ηθοποιό) να ενσαρκώνει τον ρόλο του Ζορζ. Σε αυτό το πρώτο του ανέβασμα, έφτασε τον ασύλληπτο αριθμό των 1.800 παραστάσεων (περισσότερο από ένα εκατομμύριο θεατές). Το 1978 «Το κλουβί με τις τρελές» γίνεται ταινία, βγαίνει στους κινηματογράφους της Αμερικής και αυτόματα καταγράφεται ως η πιο επιτυχημένη εμπορικά ξενόγλωσση ταινία έως τότε. Παγκόσμια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία, η ταινία κέρδισε τα βραβεία αρκετών ενώσεων στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας και απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας. Το 1996 έγινε ταινία  σε σκηνοθεσία Μάικλ Νίκολς με τον τίτλο “The birdcage” με πρωταγωνιστές τον Ρόμπιν Oυίλιαμς, Νέιθαν Λέιν, Τζην Χάκμαν.


NEWSLETTER