Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 07:51

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας 

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας 

 

Το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου διοργανώνει στην Καλαμάτα η Πειραματική Σκηνή, με συνδιοργανωτές το Δήμο Καλαμάτας, την Κοινωφελή του Επιχείρηση «Φάρις», την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας.

Από τις 12 έως τις 16 Μαΐου 2017, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, θα δοθούν 14 παραστάσεις, θα γίνουν 2 εργαστήρια για παιδιά και 2 εργαστήρια για ενήλικες, ενώ στο Φεστιβάλ θα μετάσχουν 9 ομάδες κουκλοθέατρου και 19 κουκλοπαίκτες. Επίσης, θα οργανωθεί έκθεση θεατρικής κούκλας, με όλα τα είδη που διαθέτει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕΚ.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, όπως έχει μέχρι στιγμής διαμορφωθεί, έχει ως εξής:

- Την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 10.30 π.μ.: δωρεάν παράσταση στο ΔΗΠΕΘΕΚ σε σχολεία της περιοχής (σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας) από την Ομάδα Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας Εμμανουέλλας Καποκάκη «Πράσσειν άλογα» με το έργο «Γοργόνα γοργονίτσα». Το απόγευμα ακολουθούν 2 παραστάσεις για το κοινό: 5.30 μ.μ. «Γοργόνα γοργονίτσα» και 7.30 μ.μ. «Ο Γαϊγλάρος» από την ομάδα κουκλοθέατρου «Τα πάντα φι».

- Το Σάββατο 13 Μαΐου στις 11 π.μ. παράσταση για το κοινό «Ο Γαϊγλάρος», στις 12.30 μ.μ. ανοιχτό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά (Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου ή υπαίθριος χώρος, οδός Αριστομένους μπροστά στο ΔΗΠΕΘΕΚ). Στις 6 μ.μ. παράσταση από τον κουκλοπαίκτη Μιχάλη Νταουντάκη με το έργο:«Ο μικρός εγώ είμαι εγώ» στο ΔΗΠΕΘΕΚ. Στις 7 μ.μ. εντυπωσιακό mini show εγγαστρίμυθου με κούκλα μεγάλου μεγέθους από την επαγγελματία εγγαστρίμυθο Κατερίνα Σοπίδη από το Λονδίνο, στο ΔΗΠΕΘΕΚ.

- Την Κυριακή 14 Μαΐου: στις 10.30 π.μ. mini show εγγαστρίμυθου από την Κατερίνα Σοπίδη με τίτλο «Τhe voice of Katerina». Στις 11 π.μ. «Η Πούλια κι ο Αυγερινός» λαϊκό παραμύθι με γιγαντόκουκλες από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας στο ΔΗΠΕΘΕΚ. Στις 12 μ. εικαστικό ανοιχτό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου ή στην Αριστομένους μπροστά από το ΔΗΠΕΘΕΚ. Στις 12 μ. δωρεάν εργαστήρι θεατρικής αγωγής για ενήλικες στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας στην οδό Ευριπίδου 2. Στις 6.30 μ.μ. παράσταση από την ομάδα κουκλοθέατρου «Τα φτερά του μύθου» με το έργο «Οσο πιο γρήγορα». 

- Δευτέρα 15 Μαΐου: στις 10.30 π.μ. δωρεάν παράσταση σε μαθητές σχολείων από την ομάδα «Τα φτερά του μύθου» με το έργο «Οσο πιο γρήγορα» στο ΔΗΠΕΘΕΚ. Στις 3 μ.μ. δωρεάν εργαστήρι κατασκευής γιγαντόκουκλας για ενήλικες στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας στην οδό Ευριπίδου 2. Στις 6.30 μ.μ. παράσταση από την ομάδα «Τα φτερά του μύθου» με το έργο «Οσο πιο γρήγορα». 

- Τρίτη 16 Μαΐου: στις 10.00 π.μ. δωρεάν οργανωμένη παράσταση σε μαθητές (σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) από την κουκλοπαίκτρια Τάμι Ρόρη με το έργο «Η μάγισσα Φούρκα» στο ΔΗΠΕΘΕΚ. Στις 11.30 μ.μ. δωρεάν οργανωμένη παράσταση κουκλοθέατρου με γιγαντόκουκλες σε μαθητές σχολείων από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας με το έργο: «Η Πούλια κι ο Αυγερινός» στο ΔΗΠΕΘΕΚ.

- Τρίτη 16 Μαΐου: απόγευμα, τελετή λήξης (ελεύθερη είσοδος). Στις 6 μ.μ. αφήγηση παραμυθιού από την Κατερίνα Πετρουλάκη, στις 6.30 μ.μ. «Η μάγισσα Φούρκα» από τη Τάμι Ρόρη, στις 7 παράσταση θεάτρου σκιών από τον Καραγκιοζοπαίχτη Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο (διάρκεια 35΄). Στις 8 μ.μ. ζωντανό μουσικό φινάλε.

Για πληροφορίες συμμετοχής στα σεμινάρια: 27210 21653, 27210 82864, 6977-437279, 6971-540945.