Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 11:13

"4 χέρια χορεύουν στο πιάνο" στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 

 

Εκδήλωση με τίτλο "4 χέρια χορεύουν στο πιάνο" με τις Μεσσήνιες σολίστ Μαρία Παπαπετροπούλου και Πόπη Μαλαπάνη θα γίνει την Κυριακή 30 Απριλίου στις 9 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. 

Χοροί λαϊκοί και χοροί μπαλέτου, χοροί ουγγρικοί, ρουμάνικοι, νορβηγικοί, αλλά και παραδοσιακοί ελληνικοί θα ακουστούν από τις δύο μουσικούς, στο πλαίσιο της "Ανοιξης των πλήκτρων" του Ωδείου Καλαμάτας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 

Η Πόπη Μαλαπάνη έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Εχει εργαστεί ως μουσικός σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ από το 2014 διδάσκει πιάνο στο Ωδείο "Φίλιππος Νάκας". Η Μαρία Παπαπετροπούλου έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τουρκία. Εχει συμπράξει επανειλημμένα, ως σολίστ, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Φιλαρμονική του Ριαζάν στη Ρωσία και την Ορχήστρα Νέων του Μύνστερ στη Γερμανία, όπου ηχογράφησε σε CD το κοντσέρτο για πιάνο του Μότσαρτ KV 467. Εχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θ. Αντωνίου και έχει εμφανιστεί στην ελληνική και την τουρκική τηλεόραση.