Παρασκευή, 12 Μαϊος 2017 07:54

Ξεκινά σήμερα το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

Ξεκινά σήμερα το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

 

Αρχίζει σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, που διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή, με τις παρακάτω εκδηλώσεις.

Από την ομάδα "Πράσσειν άλογα" της Εμμανουέλας Καποκάκη ανεβαίνει η "Γοργόνα γοργονίτσα" στις 10 το πρωί (δωρεάν παράσταση για τα σχολεία) και στις 5.30 το απόγευμα για το κοινό. Από την ομάδα "Τα πάντα φι" ανεβαίνει "Ο Γαϊγλάρος" στις 7.30 το απόγευμα. Οι απογευματινές παραστάσεις είναι για το κοινό και έχουν είσοδο 3 ευρώ για τα παιδιά και 5 ευρώ για τους ενήλικες. Εργαστήρι με δωρεάν συμμετοχή για ενήλικες και παιδιά 6 - 12 χρόνων θα γίνει από τον μουσικοπαιδαγωγό Βασίλη Αναγνώστου με τίτλο "Παρα-μυθο-νομίες" στις 6 μ.μ. στην οδό Ευριπίδου 2 (τηρήθηκε σειρά προτεραιότητας για τις αιτήσεις συμμετοχής). Οι παραστάσεις γίνονται στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕΚ και το Εργαστήρι στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας. Για πληροφορίες: 27210 21653, 6977-437279. Επί πλέον σήμερα αρχίζει και η έκθεση θεατρικής κούκλας στο Φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕ.

Σχετικά με τις παραστάσεις: "Γοργόνα γοργονίτσα": Οne woman performance, μια ποιητική παράσταση. Η βαθιά αγάπη που θα νιώσει η μικρή γοργόνα για τον πρίγκιπα που θα την κάνει να λάμψει σαν φεγγάρι. Ευφάνταστο σκηνικό που μεταβάλλεται συνεχώς. Εντονη δράση γεμάτη μουσική  που μεταφέρει το θεατή στο μαγικό κόσμο του παραμυθιού με χιούμορ και ευαισθησία. Ιδέα, σκηνοθεσία, σκηνογραφία, σενάριο, ηθοποιία: Εμμανουέλα Καποκάκη, μουσική σύνθεση: Κώστας Mπεβεράτος, κατασκευή κούκλας  -κουστουμιού - σκηνικού: Μαρία Μυλωνά, Ελευθερία Δανιηλίδη, διδασκαλία χορού:  Αννα Γεωργάτσου.

"Ο Γαϊγλάρος": η παράσταση εμπνέεται από τρεις διαφορετικές ιστορίες: "Το ασχημόπαπο", τον "Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινκγστον" και τη "Φάρμα των ζώων". Δανειζόμενη δραματικά στοιχεία και ήρωες από τις τρεις ιστορίες καταλήγει σε ένα νέο παραμύθι το οποίο βασίζεται σε διαχρονικά θέματα. Σενάριο: Kική Μαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα, Κώστας Μακρής, σκηνοθεσία: Ειρήνη Μάστορα, Κική Μαλτσάκη, Francisco Britto, κατασκευές, εμψύχωση: Kική Μαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα, πρωτότυπη μουσική: Φωτεινή Τσακνάκη, Αλέξης Γραμματικός, Background Projection, φωτισμοί: Ελίνα Σφουντούρη, φωτογραφία: Κώστας Κωστόπουλος.