Κυριακή, 28 Μαϊος 2017 07:51

Αποφοίτηση σπουδαστών του Ι.ΙΕΚ «Ορίζων» 

Γράφτηκε από την

Το Ιδιωτικό ΙΕΚ «Ορίζων» αποχαιρέτησε πρόσφατα την 4η σειρά αποφοίτων του, με μια όμορφη εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της σχολής.

Μάλιστα την αποχαιρετιστήρια γιορτή, η οποία περιλάμβανε δροσερά cocktails και λαχταριστά μεζεδάκια, την ετοίμασαν και την υποστήριξαν με επαγγελματισμό οι σπουδαστές του πρώτου έτους. 

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του ΙΕΚ «Ορίζων», όλοι οι απόφοιτοι των Τμημάτων Μαγειρικής και Τουριστικών Σπουδών θα κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες εντός και εκτός Μεσσηνίας, ενώ των Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία της Καλαμάτας. Υπάρχουν βέβαια και σπουδαστές οι οποίοι έχουν ήδη κλείσει θέσεις εργασίας για τη θερινή σεζόν, μετά από μια επιτυχημένη πρώτη χρονιά πρακτικής άσκησης. Επίσης, ένα υψηλό ποσοστό αποφοίτων παλαιότερων χρόνων έχει ενταχθεί ήδη κανονικά στην αγορά εργασίας - τόσο στη Μεσσηνία όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς και στο εξωτερικό.

Οι υπεύθυνοι του ΙΕΚ «Ορίζων» τονίζουν ότι όλα αυτά έχουν επιτευχθεί όχι μόνο χάρη στο ανθρώπινο δυναμικό και τις εργαστηριακές εγκαταστάσεις της σχολής, αλλά και λόγω της προσήλωσης στη φιλοσοφία που διέπει την εκπαιδευτική διαδικασία. Σύμφωνα με αυτήν, ο κάθε σπουδαστής είναι ξεχωριστός και έχει τα δικά του ταλέντα, τα δυνατά και αδύνατα σημεία και τις ιδιαιτερότητές του. Ετσι οι εκπαιδευτές επιμένουν στην εξατομικευμένη προσέγγιση: Δουλεύουν ουσιαστικά «πάνω» και μαζί με τους σπουδαστές, και καταφέρνουν να αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ως αποτέλεσμα στο ΙΕΚ επικρατεί ένα «οικογενειακό» κλίμα, καθώς αναπτύσσονται στενές σχέσεις με τους σπουδαστές και τις οικογένειες τους - κάτι που βοηθά περαιτέρω στη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία.