Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 19:51

Μάγεψε το κοινό ο Τονίνο Καροτόνε

Γράφτηκε από την
Μάγεψε το κοινό ο Τονίνο Καροτόνε

Ενθουσίασε το κοινό της Καλαμάτας για ακόμη μία φορά ο γνωστός μουσικός και ερμηνευτής Τονίνο Καροτόνε, ο οποίος βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στη σκηνή του "Louna Lounge".
Οπως δήλωσε λίγο πριν την συναυλία που δόθηκε την Πέμπτη το βράδυ, η περυσινή φορά που επισκέφθηκε την Καλαμάτα ήταν καθοριστική... στο να αισθανθεί αμέσως άνετα και οικεία με την πόλη και τους ανθρώπους της.
Του έμεινε αξέχαστη η φιλοξενία, καθώς και οι αντιδράσεις του κοινού απέναντί του. Αυτή ακριβώς η θερμή ανταπόκριση ήταν και η καλύτερη ανάμνηση που κράτησε φεύγοντας. Οι εικόνες που του έμειναν χαραγμένες στο μυαλό ήταν αυτές που τον έκαναν να θέλει να επιστρέψει και φέτος για να δώσει μια συναυλία με τους ταλαντούχους μουσικούς του και την ερμηνεύτρια που τον συνοδεύει, Piluka.
Παραδέχθηκε πως πλέον στο ετήσιο πρόγραμμα των συναυλιών του έχει εντάξει και πιο μικρές πόλεις, σε αντίθεση με παλαιότερα χρόνια, όπου εμφανιζόταν μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα και στις πρωτεύουσες των χωρών.
Η κρίση την οποία βιώνει τον τελευταίο καιρό η Ελλάδα, δε φάνηκε να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα, αφού τόνισε πως θα συνεχίσει να έρχεται και τις επόμενες χρονιές... ακόμη κι αν εμείς γυρίσουμε στη δραχμή! Οπως χαρακτηριστικά είπε εξάλλου, ο καλλιτέχνης θέλει κυρίως να επιβιώνει και να... πληρώνεται με τα χειροκροτήματα των ακροατών. Αυτό το στοιχείο είναι για εκείνον το "βασικό" μιας... καλλιτεχνικής οικονομίας!
"Σε πολλά πράγματα ίσως οι άνθρωποι δείχνουμε πως πάμε προς τα πίσω" σχολιάζει για τις τελευταίες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, "αλλά μπορεί αυτό να σημαίνει ότι παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας" κατέληξε.


NEWSLETTER