Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 15:07

Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής

Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής

Με παραδοσιακούς χορούς και τοπικά εδέσματα έκλεισε το βράδυ του Σαββάτου το 4ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη.

Στη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ πολύς κόσμος επισκέφτηκε την Κορώνη και γεύτηκε από τους μπουφέδες παραδοσιακά εδέσματα. Επίσης οι επισκέπτες απόλαυσαν μουσικές παραστάσεις, βαρκαρόλες με πυροτεχνήματα και παραδοσιακούς χορούς από τους συλλόγους της περιοχής.

Οπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πύλου - Νέστορος «ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν η εκδήλωση γευσιγνωσίας του ελαιολάδου και κρασιού, από τον εκπαιδευτή σεμιναρίων ελαιολάδου Ιωάννη Καρβέλα και η γιορτή γευσιγνωσίας στο τέλος των εκδηλώσεων, όπου οι κριτές από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας του Νομού Μεσσηνίας επέλεξαν και βράβευσαν τα τρία καλύτερα πιάτα από όλα τα μαγειρεμένα εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες της Κορώνης, τα οποία είχαν βέβαια ως βασική αρχή τη μεσογειακή διατροφή».

Εν τω μεταξύ παράλληλες δραστηριότητες έδωσαν την ευκαιρία στον επισκέπτη κάθε ηλικίας να μάθει για τις τοπικές παραδόσεις και τέχνες. Η τελετή λήξης του φεστιβάλ ξεκίνησε με την ανακήρυξη του Νεαρού Πρέσβη της μεσογειακής διατροφής για το τρέχον έτος, ο οποίος αναδείχθηκε μετά από διαγωνισμό έκθεσης ιδεών. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης βράβευσε τον πιστοποιημένο γευσιγνώστη και πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Χημικών Εμπειρογνωμόνων του ΣΕΒΙΤΕΛ Βασίλειο Καμβύση, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος παρέλαβε εκ μέρους του δήμου από το υπουργείο Πολιτισμού τον επίσημο πάπυρο για την ένταξη της Κορώνης στη λίστα με τις Εμβληματικές Κοινότητες της Μεσογείου.

 Στην τελετή λήξης μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η βουλευτής Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νεότερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Σταυρούλα Φωτοπούλου, οι δήμαρχοι Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς, Πηνειού Αλέξιος Καστρινός και Δομοκού Δημήτριος Τζιαχρήστας, οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτα Ντίντα και Σερρών Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αλέξανδρος Διαμαντάρας, ο γενικός διευθυντής της ΣΕΒΙΤΕΛ Δημήτρης Οικονόμου, ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Μαρίνης Μπερέτσος, ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, ο τέως δήμαρχος Ηλιδας Γιάννης Λυμπέρης.