Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 17:06

Ο «Οιδίπους επί Κολωνώ» σήμερα στο Σαϊνοπούλειο 

Ο «Οιδίπους επί Κολωνώ» σήμερα στο Σαϊνοπούλειο 

Το Φεστιβάλ του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου Σπάρτης συνεχίζεται σήμερα στις 9.30 μ.μ. με την παράσταση «Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή.

Η πιο σπάνια παρουσιαζόμενη τραγωδία και η τελευταία που συνέθεσε ο πιο αγαπητός των τραγικών, παρουσιάζεται αμέσως μετά την πρεμιέρα της στην Επίδαυρο, στο Σαϊνοπούλειο, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη και με τον Κώστα Καζάκο στον ομώνυμο ρόλο μαζί με έναν σημαντικό θίασο πρωταγωνιστών. Σε νέα μετάφραση από τον Δημήτρη Δημητριάδη και πρωτότυπη μουσική του Μίνου Μάτσα, η οποία εκτελείται ζωντανά κατά τη διάρκεια της παράστασης, από τις φωνές τεσσάρων ιεροψαλτών. 

Το νόημα αυτής της τραγωδίας θα μπορούσε να εκφραστεί με το κείμενο που έγραψε ο Α. Σοπενάουερ: «Δεν υπάρχει κάτι σταθερό στην ασταθή ζωή· ούτε ατέλειωτος πόνος, ούτε αιώνια ευχαρίστηση, ούτε εντύπωση που ν’ αντέχει, ούτε ενθουσιασμός που να μην ξεθυμαίνει, ούτε υψηλή ιδέα που να στέκει ακλόνητη σαν κανόνας σ’ ολόκληρη την ύπαρξη. Ολα διαλύονται στον χείμαρρο των χρόνων» και συμπέραινε παρακάτω: «Η ζωή είναι ένα δάνειο που το παίρνουμε από τη γέννησή μας και οι πόνοι και τα βάσανα είναι οι καθημερινοί τόκοι».

Εισιτήρια: 18 ευρώ, μειωμένο 12.