Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 19:42

Φωτογραφική έκθεση για τους Γαργαλιάνους 

Φωτογραφική έκθεση για τους Γαργαλιάνους 

Αυτό το Σάββατο και την Κυριακή,  12 και 13 Αυγούστου  ξαναγράφεται η ιστορία των Γαργαλιάνων  για να ζωντανέψουν οι μνήμες των γεροντότερων αλλά και  να γνωρίσουν οι νεότεροι, μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Τριφυλίας.

Πιο συγκεκριμένα το  Σάββατο 12 Αυγούστου από ώρα 7- 9.30 μ.μ.  στην Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων θα πραγματοποιηθεί η έκθεση ιστορικής διαδρομής των Γαργαλιάνων από το φωτογραφικό αρχείο του   Αθανασίου  Ι. Τερζάκη «Οι Γαργαλιάνοι  στο φωτογραφικό φακό μιας άλλης εποχής»

Η Δημοτική Φιλαρμονική  Ορχήστρα Γαργαλιάνων στις 9.30 το βράδυ στο Πάρκο της Βιβλιοθήκης, θα μας ταξιδέψει στις μουσικές του κόσμου  Ιταλία, Ισπανία, Μεξικό, Ρωσία με τη συμμετοχή του Ωδείου Πύλου και της διακεκριμένης υψιφώνου Ευτυχίας Δημητρακοπούλου.

Την Κυριακή 13 Αυγούστου η φωτογραφική έκθεση θα λειτουργήσει από ώρα 07.00 έως 10.00 το βράδυ ενώ στις 10 το βράδυ στον Προφήτη Ηλία Γαργαλιάνων θα πραγματοποιηθεί το δρώμενο «Από το Διαλισκάρι στους Γαργαλιάνους …ακολουθώντας το μύθο τη γριάς» Με τις φωνές των κλαρίνων και των ανθρώπων, με μουσικούς και χορευτές αναβιώνει ο μύθος της γριάς, όπως καταγράφεται από το λαογράφο Σωτήρη Λυριτζή, σε μια παραγωγή του Δήμου Τριφυλίας.

Κείμενα – ιστορική έρευνα : Κώστας Ζωγραφόπουλος. Μουσική επένδυση – χορογραφία - διδασκαλία : Σταύρος Καλαματιανός .Σκηνοθεσία : Αναστασία Λεπίδα – Παπαγεωργίου.

Η ιστορία ξαναγράφεται με τη συμμετοχή πολιτών της πόλης των Γαργαλιάνων, του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και του ΜΕΣΚ , σημειώνεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Κ.Μπ.