Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017 09:33

Κοσμοπλημμύρα στη Γιορτή της Μπάμιας στην Τριφυλία

 

Για 20ή χρονιά πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η Γιορτή Μπάμιας στους Αρμενιούς Τριφυλίας από το Σύλλογο Απανταχού Αρμεναίων.

Περισσότερα από 2.000 άτομα γεύτηκαν τις μπάμιες που είχαν ετοιμάσει για τη γιορτή οι γυναίκες του χωριού. Κέφι, διασκέδαση και χορός συνέθεσαν το σκηνικό της βραδιάς, ενώ νωρίτερα βραβεύτηκαν οι ομάδες που είχαν κερδίσει τα αθλητικά τουρνουά που διοργανώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. 

Μιλώντας για τη γιορτή που φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια, η πρόεδρος του συλλόγου Μαργαρίτα Γεωργιάδου τόνισε: «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό και μας συγκινεί ιδιαίτερα γιατί στο πέρασμα αυτών των 20 χρόνων ξεκίνησε ως μια απλή γιορτή μεταξύ κάποιων ανθρώπων που αγαπούν το χωριό, αυτή τη γιορτή και την μπάμια. Σιγά - σιγά με τα χρόνια αναπτύχθηκε, διήρκεσε και έφτασε να μαζεύει περίπου 2.000 άτομα κόσμο. Εμείς βέβαια το έχουμε εμπλουτίσει και κάνουμε μια εβδομάδα με διάφορες εκδηλώσεις και θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Η μπάμια είναι ένα προϊόν που συντήρησε όλη την περιοχή και ειδικά στα χρόνια της Κατοχής, που συντήρησε τις οικογένειες και έδωσε τροφή στον κόσμο που πεινούσε. Ο κόσμος είναι πάρα πολύς, όπως κάθε χρόνο».

Κ.Μπ.