Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017 13:50

Βραδιά τζαζ με το “Spiral Jazz Trio” στην Καλαμάτα

Βραδιά τζαζ με το “Spiral Jazz Trio” στην Καλαμάτα

Βραδιά τζαζ διοργανώνεται την Τετάρτη 23 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στο προαύλιο του εκθεσιακού χώρου ελληνικών ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, στο πλαίσιο του κύκλου θερινών εκδηλώσεων «… με φως καταμεσής του κόσμου…» με το «Spiral Jazz Trio» (συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα ελληνικά jazz piano trio).

Πρόκειται για ένα μοντέρνο σχήμα με πολλές επιρροές από τους μεγάλους μουσικούς του είδους και με σαφείς αναφορές στην παράδοση του jazz playing. Το διαρκές interplay μαζί με το υψηλό επίπεδο των μουσικών και αυτοσχεδιαστικών ικανοτήτων των Σπύρου Μάνεση (πιάνο), Αρίωνα Γυφτάκη (κοντραμπάσσο) και Αναστάση Γούλιαρη (τύμπανα) φέρνει στο μουσικό αποτέλεσμα έντονα τα στοιχεία της έκπληξης, της ποικιλίας στη δημιουργία των μουσικών εικόνων και της φαντασίας στην αφήγηση.

Το “Spiral Jazz Τrio” ασχολείται με τα μοντέρνα και πιο ιμπρεσσιονιστικά ρεύματα της τζαζ μουσικής επάνω σε original συνθέσεις των μελών του, καθώς και jazz standards που χρησιμοποιούνται σαν αφετηρία για να οδηγηθούν σε διαφορετικούς μουσικούς χώρους.Το 2015 το Trio βραβεύτηκε με το Πρώτο Βραβείο στον 1ο ελληνικό διαγωνισμό “Apollon Jazz Competition Greece. 

Η προπώληση θα ξεκινήσει την Κυριακή 20 Αυγούστου, τις ώρες λειτουργίας του εκθεσιακού χώρου. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.