Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 07:55

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την τοπική γαστρονομία στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Σήμερα Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου θα γίνει ένα γαστρονομικό οδοιπορικό με τους καλεσμένους, ξεκινώντας από τη Λαϊκή Αγορά Καλαμάτας και παρατηρώντας τις πραμάτειες των αγροτικών προϊόντων του νομού.

Η βόλτα θα συνεχίσει στα μαγαζιά παραδοσιακών παραγωγών του Ιστορικού Κέντρου. Kατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν στάσεις σε γαστρονομικά στέκια της πόλης.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, οι συντελεστές των εκδηλώσεων με την Ομάδα ''Πάμε βόλτα'' και εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας θα ιχνηλατήσουν τους ''Δρόμους του κρασιού'' στην Τριφυλία. Μέσω επίσκεψης σε 3 οινοποιεία (Δερέσκος, Παναγιωτόπουλος, Νέστωρ) θα γίνει μια προσπάθεια για την ανάδειξη του Oινοτουρισμού στον Τριφυλιακού Αμπελώνα.

Χθες Παρασκευή  στο εστιατόριο “Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη” (Υπαπαντής 32, Καλαμάτα), ο τροφογράφος Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, γνωστός και ως “Γαστροναύτης”,  με την δημοσιογράφο γεύσης Εφη Γιαλούση και τον δημοσιογράφο οίνου Νίκο Μαούνη ανέπτυξαν το θέμα «Η ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και των ντόπιων ποικιλιών κρασιού, ως μοχλοί ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής και του γαστροτουρισμού». Τη συζήτηση συντόνισει  η μαγείρισσα και αρθρογράφος στο Bostanistas.gr Γεωργία Κουτσούκου

Η Εφη Γιαλούση γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Σπούδασε φιλοσοφία και κοινωνιολογία στο Monash University της Μελβούρνης. Από το 1985 ασχολείται επαγγελματικά με τη γαστρονομία, το κρασί και τα οινοπνεύματα. Υπογράφει τουριστικούς οδηγούς και γαστρονομικά κείμενα σε εφημερίδες και περιοδικά από το 2000. Ο Νίκος Μαούνης είναι δημοσιογράφος κρασιού σε έντυπα δίνοντας συμβουλές για το κρασί και την αρμονία στη γεύση. Εχει συνεργαστεί με τα έντυπα: ΑΒ-Βασιλόπουλος magazine, Uomo, Cookbook, Οινοτέλεια, Αθηνόραμα, Ευ, Μen, A Guide, Oινοχόος κ.λπ.

Για πληροφορίες: Σωτήρης Θεοδωρόπουλος 6936-518550.