Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 08:13

Τρία μονόπρακτα από έργο του Γιώργου Σκούρτη στο θέατρο “Νηπιαγωγείο”

Γράφτηκε από τον

Με τρία μονόπρακτα από το έργο του Γιώργου Σκούρτη “Κομμάτια και Θρύψαλα” ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου τη φετινή του διαδρομή το θέατρο “Νηπιαγωγείο”, επί της Λεΐκων 24, στην Καλαμάτα, που δημιουργήθηκε πέρυσι από την επαγγελματική θεατρική ομάδα Re-Act, η οποία διαμόρφωσε το παλιό νηπιαγωγείο σε έναν χώρο πολιτισμού, με τη δική του, ξεχωριστή, ταυτότητα.

Η πιο πάνω παράσταση που θα συνεχίζεται μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου -όπως δήλωσε χθες το μεσημέρι η θεατρολόγος, ηθοποιός και σκηνοθέτης Καλλιρρόη Βελέντζα, σε συνέντευξη Τύπου-, σηματοδοτεί τον φετινό προσανατολισμό του σχήματος στο νεοελληνικό θέατρο, καθώς η επόμενη θα είναι το έργο “Με δύναμη από την Κηφισιά” των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά που θα ανέβει από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Πρωταγωνιστές στα μονόπρακτα της πρώτης παράστασης είναι η Καλλιρρόη Βελέντζα και ο Απόστολος Μεσσανάκης, ενώ στην δεύτερη -“που είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση” όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε- παίζουν οι Καλλιρρόη Βελέντζα, Κωνσταντίνα Κολόκα, Ελένη Χρηστίδου και Ελένη Ευταξοπούλου. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 12  ευρώ και του μειωμένου είναι 8 ευρώ.

Φέτος, εξ άλλου, η ομάδα Re-Act -δηλαδή, η Καλλιρρόη Βελέντζα, ο Απόστολος Μεσσανάκης και η Κωνσταντίνα Κολόκα, στην οποία προστέθηκαν η Ελένη Ευταξοπούλου και ο Αρης Τσαμπαλίκας- συνεργάζεται με την ομάδα “Τσικιμπόμ” που την αποτελούν οι ηθοποιοί και μουσικοί Ελένη Χρηστίδου και Πάνος Ταντής, η οποία εγκαινιάζει την παιδική σκηνή του θεάτρου “Νηπιαγωγείο” στις 30 Οκτωβρίου. Τότε, θα ανέβει η διαδραστική παράσταση “Ξεκινάμε από την αρχή”, ένα οικολογικό παραμύθι, όπως τόνισαν οι συντελεστές του, το οποίο έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε ζητήματα οικολογίας. Οι παραστάσεις θα γίνονται κάθε Παρασκευή για σχολεία και κάθε Κυριακή για το υπόλοιπο κοινό.

Από κοινού οι δύο ομάδες, παρενέβη η Κ. Βελέντζα, θα συνεργαστούν έτσι ώστε στο τέλος της φετινής σεζόν να ανεβεί μια παράσταση η οποία θα παρακολουθεί την πορεία του ρεμπέτικου και του παραδοσιακού τραγουδιού.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ωστόσο, πέρα από τις παραστάσεις στην κεντρική σκηνή του θεάτρου “Νηπιαγωγείου”, τα μέλη της Re-Act συνεχίζουν και φέτος, για δεύτερη χρονιά, το εκπαιδευτικό τους έργο, με ένα πρόγραμμα θεατρικών μαθημάτων για όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα, στο οποίο οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.

Θα λειτουργήσουν συνολικά τέσσερα τμήματα, α) Υποκριτική για ενήλικες με την Καλλιρρόη Βελέντζα (Δευτέρα 6 με 8 μ.μ.), που ξεκινά από τις 25 Σεπτεμβρίου, β) Υποκριτική για εφήβους 13 ώς 17 χρόνων με την Καλλιρρόη Βελέντζα (Τρίτη 6.30 με 8 μ.μ.), γ)  Αυτοσχεδιασμός για ενήλικες με τον Απόστολο Μεσσανάκη (Τετάρτη 6 με 8 μ.μ.) από τις 27 Σεπτεμβρίου και δ) Θέατρο για παιδιά και εφήβους με τον Απόστολο Μεσσανάκη (Παρασκευή 6.30 με 8 μ.μ.) από τις 29 Σεπτεμβρίου

Στα δύο πρώτα η τιμή συμμετοχής είναι 30 ευρώ το μήνα για το καθένα, ενώ και για τα δύο μαζί γίνεται συνολικά 50 ευρώ το μήνα. Στο τρίτο και στο τέταρτο τμήμα η τιμή συμμετοχής είναι 20 ευρώ για το καθένα. Ας σημειωθεί ότι για το πενθήμερο 25 με 30 Σεπτεμβρίου μπορεί όποιος θέλει να παρακολουθήσει το πρόγραμμα δωρεάν ώστε να επιλέξει τι του ταιριάζει καλύτερα. Ωστόσο, για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν στο τηλέφωνο 6948 930181, αλλά και να επισκέπτονται το Θέατρο “Νηπιαγωγείο”, όπως και την ομάδα Re-Act στις σελίδες τους στο Facebook.

Β.Γ.Μ.