Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 11:33

«Πάμε βόλτα» - «Σπόρος» - “Local Moods”: Ανοιχτές συζητήσεις για τον τουρισμό στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
«Πάμε βόλτα» - «Σπόρος» - “Local Moods”: Ανοιχτές συζητήσεις για τον τουρισμό στην Καλαμάτα

 

Σειρά εκδηλώσεων - ανοιχτών συζητήσεων για τον τουρισμό ξεκινούν η ομάδα «Πάμε βόλτα», το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, ο δίαυλος καινοτομίας «Σπόρος» και η Local Moods.

Η πρώτη θα γίνει την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου  στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εφημερίδας “Ελευθερία” (Γεωργούλη 26, Καλαμάτα) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. 

Το θέμα της εκδήλωσης είναι: «Ανακαλύπτοντας την Μεσσηνία του επισκέπτη. Ταξίδι στη Μεσσηνία, ταξίδι στη φύση, το χρόνο και τον πολιτισμό όλο το χρόνο. Τι έχουμε, τι θέλουμε, τι μπορούμε. Εμβαθύνοντας στο τουριστικό μας προϊόν». 

Ο Ηλίας Μπιτσάνης, ο Γιάννης Σχίζας, ο Δημήτρης Πουλόπουλος, ο «Γαστροναύτης» Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, ο Θύμιος Αλεξόπουλος και η Ανθή Σκαρπαλέζου με σύντομες αλλά στοχευμένες εισηγήσεις θα θέσουν την βάση για την ανοιχτή συζήτηση που θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

Οι διοργανωτές κάνουν σαφές πως: “στόχος είναι να απαντηθούν τα επαναλαμβανόμενα αναπάντητα ερωτήματα ώστε να γνωρίσουμε τον επισκέπτη της περιοχής και να οργανώσουμε με μεράκι και φαντασία τον χρόνο του. Ανακαλύπτουμε τις δυνατότητες που προσφέρει ο τόπος μας, εξερευνούμε πως αυτές μπορούν να μετασχηματιστούν σε τουριστικό προϊόν και αποφασίζουμε τι θέλουμε να πετύχουμε και πώς. Αφού κάνουμε μια επισκόπηση των πραγματικών βασικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων της περιοχής και μιλήσουμε για τους κινδύνους που κρύβει η χωρίς σχέδιο τουριστική ανάπτυξη, θα εστιάσουμε σε 4 μεγάλες “κατηγορίες”: γαστρονομία, αθλητισμός, φυσικό περιβάλλον και θάλασσα. 

Για πληροφορίες: 27210 95799, info@osporos.com.


NEWSLETTER