Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 12:48

Πρεμιέρα της παράστασης "Ξενοδοχείο ο παράδεισος"

Γράφτηκε από την
Πρεμιέρα της παράστασης "Ξενοδοχείο ο παράδεισος"

Μια κωμωδία με υψηλό χιούμορ και αισθητική έχει ετοιμάσει για το φετινό χειμώνα το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο με το έργο του Ζορζ Φεϊντό "Ξενοδοχείο ο παράδεισος" που κάνει πρεμιέρα αύριο στις 9 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν.

Την παρουσίαση της νέας παραγωγής του ΜΕΘ έκανε χθες το βράδυ σε συνέντευξη Τύπου ο νέος πρόεδρος του σχήματος Γιώργος Παντελόπουλος, μετά την αποχώρηση του επί 34 χρόνια προέδρου Θεόδωρου Σινάνη. "Είναι καιρός να δώσουμε τη σκυτάλη στα νιάτα" είπε ο κ. Σινάνης παρουσιάζοντας τον Γιώργο Παντελόπουλο, και πρόσθεσε ότι είναι χρόνια μέλος του σχήματος και ένας άνθρωπος που αγαπάει το θέατρο και την ίδια την ομάδα.

Ο Γιώργος Παντελόπουλος τόνισε πως σε καιρούς κρίσης πολλοί θεωρούν τον πολιτισμό περιττή πολυτέλεια, ωστόσο το ΜΕΘ πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί βάρος στον πολιτισμό και την παιδεία γιατί μόνο αυτά μπορούν να μας στηρίξουν στο δύσκολο μέλλον που ακολουθεί. Γι' αυτό, είπε, το ΜΕΘ έχει αποφασίσει ότι θα κάνει και καλοκαιρινή παραγωγή.

Οσο για τις τιμές των εισιτηρίων θα είναι 10 ευρώ, 7 το μειωμένο, δωρεάν για όσους έχουν κάρτα ανεργίας, ενώ θα υπάρχει και κάρτα θεατών του ΜΕΘ που ο κάτοχός της θα μπορεί με 10 ευρώ να δει τόσο τη χειμερινή όσο και την καλοκαιρινή παραγωγή και ένας ακόμη συνοδός του θα μπορεί να τις παρακολουθήσει με εισιτήριο των 7 ευρώ.

Τη χαρά του που για δεύτερη φορά συνεργάζεται με το ΜΕΘ εξέφρασε ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Κοέν, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια καθαρόαιμη κωμωδία, που έχει ωστόσο υψηλές απαιτήσεις. Μια παραγωγή που μια ομάδα σαν το ΜΕΘ μπορεί να την ανεβάσει τη στιγμή που επαγγελματικοί θίασοι στην Αθήνα επιλέγουν μικρές παραγωγές.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Βενετσάνου Μπαλόπουλου, τις χορογραφίες έκανε η Σβετλάνα Ομπράζτσοβα, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Γωγώ Μπελογιάννη και βοηθός ενδυματολόγου η Μαρία Λυκούση. Παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Κανάρης Μπούνας, Μαρία Λαζάρου, Γκαμπριέλα Μάνεβα, Πέγκυ Θεοδουλίδη, Κώστας Γιαννακόπουλος, Γεωργία Λαζάρου, Βασίλης Μπιτσώνης, Μαρία Λυκούση, Φανή Μελιάδη, Χρήστος Λυκούσης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γωγώ Μπελογιάννη, Εύη Μπούνα, Γιώτα Ζαχαροπούλου, Ελένη Αναγνωστοπούλου, Μαρία Θεοδωρακάκου, Λέα Μπέκου, Γιώργος Λυκούσης, Αντώνης Μπούνας.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Ρεπορτάζ Μαρία Τομαρά


NEWSLETTER