Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 20:42

Χειροκροτήθηκαν στη Λυρική Σκηνή ο Γ. Θωμόπουλος και η Φιλαρμονική

Γράφτηκε από την

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε τη Δευτέρα το βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Αθήνα, η μουσική παράσταση του Γιάννη Θωμόπουλου και της Ορχήστρας Δωματίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, με τίτλο "Οι στίχοι αυτοί".
Τη βραδιά διοργάνωσαν ο Δήμος Καλαμάτας, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, ο Σύλλογος των Απανταχού Νησιωτών "Ο Πάμισος" και ο Σύνδεσμος "Η Καλαμάτα", με τη χορηγία της Παμμεσσηνιακής Ενωσης Αθηνών. Η παράσταση περιλάμβανε γνωστά τραγούδια και μελοποιημένα ποιήματα των μεγαλύτερων Ελλήνων ποιητών, όπως της Σαπφούς, του Μ. Αναγνωστάκη, της Μ. Πολυδούρη, του Ν. Γκάτσου, του Ν. Πολίτη, του Β. Ρώτα, του Ν. Βρεττάκου - καθώς επίσης της Σοφίας Φίλντιση, της Καίτης Καγκαράκη και της Νίκης Κακκαβά.
Τον γνωστό Μεσσήνιο ερμηνευτή Γιάννη Θωμόπουλο συνόδευσαν οι μουσικοί Ευτυχία Δημητρακοπούλου, Λουκάς Λυμπερόπουλος, Νατάσα Μπακέα, Δημήτρης Μπακέας, Γιώργος Κάστανος, Γιώργος Μίντζας, Δημήτρης Χαρλέπας, Ανδρέας Μανωλακάκης, Νίκος Μήτρου, Βαγγέλης Χαμρίστσακ, Αιμίλιος Κούμανης, Ελένη Κακοτυλημένου, Αντώνης Κουτίβας, Σοφία Τσόγκα και Ρούλα Αλαμάνου. Φιλική συμμετοχή είχε ο Χρήστος Ζερμπίνος στο ακορντεόν, ενώ στο τραγούδι συμμετείχαν η Ευτυχία Δημητρακοπούλου και η Σταυρούλα Νικολοπούλου.
Η μουσική διεύθυνση ήταν του Κώστα Νικολέα. Εξαιρετική ήταν η αφήγηση του Στέφανου Ληναίου.
Στην παράσταση χόρεψαν οι Νατάσα Οικονόμου, Αλίντα Παπασίνου-Μπλέτα, Εμμανουέλα Περδίκη, Γιώργος Τσομπανίδης, Σοφία Σιδέρη.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, ενώ ο Μεσσήνιος αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σάκης Θεοδωρόπουλος ευχαρίστησε όλους τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους, καθώς επίσης τους επισήμους αλλά και τον κόσμο που έδωσε το "παρών".
Στη Λυρική Σκηνή επίσης βρέθηκαν μεταξύ άλλων η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ο τ. αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, η πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Δήμητρα Ψαρούλη, η ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά, ο συγγραφέας Δημήτρης Βαλαβάνης και μέλη της Ελληνικής Περιηγητικής Λέσχης Μεσσήνης.