Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 13:58

Βραδιά ποίησης στο καλλιτεχνικό στέκι

Γράφτηκε από την

Βραδιά ποίησης με τους ποιητές Ηλία Κεφάλα και Ξάνθο Μαϊντά  διοργανώνουν το Καλλιτεχνικό Στέκι και η Σχολική Βιβλιοθήκη του Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 8:00μ.μ στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας , Μπενάκη 5.



Ο Ηλίας Κεφάλας γεννήθηκε το 1951 στον Μέλιγο Τρικάλων  και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα. Σήμερα ζει στο γενέθλιο τόπο του. Έχει εκδώσει ποίηση, δοκίμιο, πεζογραφία, παιδική λογοτεχνία , ανθολογία . Ασκεί λογοτεχνική και εικαστική κριτική, συνεργαζόμενος με εφημερίδες και περιοδικά. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε πολλές Ευρωπαϊκές γλώσσες . Τελευταία του βιβλία «Το χαμένο ποίημα»( κείμενα για την ποίηση, εκδόσεις Λογείον) και η συλλογή ποιημάτων  «Το δέντρο που έγνεθε τη βροχή και τραγουδούσε»( εκδόσεις Ροές).

Ο Ξάνθος Μαϊντάς γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία όπου και διαμένει σήμερα . Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σήμερα είναι καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Νυχτερινή Άσκηση και Οι Δρόμοι της Φαϋτού από τις εκδόσεις Πλανόδιον.  Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στα λογοτεχνικά περιοδικά Πλανόδιον, Νέα Εστία, Οροπέδιο, Μανδραγόρας, Γραφή, κ.ά. και έχουν συμπεριληφθεί στην ανθολογία της Κοινωνίας των Δεκάτων.