Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 08:31

Στις 3 Φεβρουαρίου ξεκινά το 6ο Καλαματιανό Καρναβάλι με έμβλημα την γάτα!

Στις 3 Φεβρουαρίου ξεκινά το 6ο Καλαματιανό Καρναβάλι με έμβλημα την γάτα!

 

Με έμβλημα τη γάτα, το 6ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα ξεκινήσει στις 3 Φεβρουαρίου 2018, μια μέρα μετά τη γιορτή της Υπαπαντής και θα ολοκληρωθεί στις 18 του μήνα. 

Οργανωτής θα είναι ο Δήμος Καλαμάτας και η χρηματοδότησή του από το δημοτικό προϋπολογισμό.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας παρατήρησε ότι “ο σκοπός του καρναβαλιού είναι να προσφέρουμε δωρεάν ψυχαγωγία στον κόσμο, να φέρουμε επισκέπτες στην Καλαμάτα και να υπάρξει κίνηση στα ξενοδοχεία, τα εμπορικά και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος”. Επεσήμανε πως στόχος “είναι η ψυχαγωγία, μακριά από κάθε είδους ακρότητες”, αναφέροντας ότι η Καρναβαλική Επιτροπή θα έχει απόλυτη συμπαράσταση από το Δήμο σε όλα τα επίπεδα.

Ο πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέφερε ότι το Καλαματιανό Καρναβάλι είναι πλέον θεσμός κι ενημέρωσε πως η προετοιμασία έχει ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή του το 6ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα ξεκινήσει το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, με παρουσίαση στην κεντρική πλατεία και συναυλία. Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου θα γίνει το πάρτι των πληρωμάτων στο ξενοδοχείο “Elite”. Το Σάββατο 10 του μήνα θα γίνει βόλτα στην πόλη με τα πληρώματα, με κατάληξη στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα ακολουθήσει συναυλία. Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση, με ήχο, που θα καταλήξει στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα πραγματοποιηθεί DJ street party. Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, το 6ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα λήξει με τη μεγάλη μεσημεριανή παρέλαση, την οποία θα παρουσιάσει, όπως πέρσι, ο Χρήστος Φερεντίνος.

Ο κ. Γιαννόπουλος κάλεσε τους χορηγούς να έρθουν σε επαφή με την Καρναβαλική Επιτροπή, ενώ και η ίδια θα προσπαθήσει να τους προσεγγίσει, ώστε να διαφημιστούν στο περιοδικό του Καρναβαλιού, που φέτος θα εκδοθεί νωρίτερα.

Η Χρυσή Λιάππα, ως εκπρόσωπος της ομάδας των πληρωμάτων, γνωστοποίησε ότι από τις 11 Σεπτεμβρίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Καλαματιανού Καρναβαλιού ηλεκτρονική αίτηση για τη συμμετοχή στο καρναβάλι. Ηδη έχουν υποβληθεί 10 αιτήσεις και ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους να βιαστούν λίγο, διότι “αμέσως μετά τα Χριστούγεννα θα μπούμε στο πνεύμα του καρναβαλιού”. Επίσης, κάλεσε όποιον θέλει να συμμετάσχει ως εθελοντής, να επικοινωνήσει με τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής.

Η Τασούλα Φοίφα είπε ότι η ομάδα έναρξης, την οποίαν εκπροσωπεί, εργάζεται ήδη από την επομένη του προηγούμενου Καλαματιανού Καρναβαλιού και έχει καταλήξει στην πρόταση της, παρατηρώντας ότι «αν πέρυσι σας άρεσε, φέτος θέλουμε να σας ενθουσιάσει».

Η Σολάνζ Στεφάνου, εθελόντρια στην ομάδα αυτή, επεσήμανε ότι το Καλαματιανό Καρναβάλι αρχίζει κάθε χρόνο με το δρώμενο της Ισαβέλλας ή Ιζαμπώ, που είναι το σύμβολο του καρναβαλιού. Είπε ότι “όπως λέγεται, ο πατέρας της Γουλιέλμος Β΄ Βιλλεαρδουΐνος της έδωσε προίκα το Κάστρο, γι' αυτό και ο Δήμος Καλαμάτας έχει διαλέξει ως σύμβολο του καρναβαλιού την Ιζαμπώ. Την περσινή χρονιά, το Καρναβάλι άρχισε με το δρώμενο της Ιζαμπώ, το οποίο ήταν μία περιγραφική, υποθετική μάχη και με την προσμονή της πριγκίπισσας και του πρίγκιπά της”. Επεσήμανε ότι “φέτος θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, θα είναι μέσα στο πνεύμα του καρναβαλιού, γιατί καρναβάλι σημαίνει χορός, διασκέδαση, ξενοιασιά. Ετσι και η Ιζαμπώ, θα μπει μέσα στο πνεύμα της εποχής της σημερινής και θα αρχίσει με χορό και κέφι το Καρναβάλι”.

Η Ακριβή Καλογεροπούλου, από την ομάδα της προβολής, ενημερώνοντας για το έμβλημα του καρναβαλιού, παρατήρησε ότι “πέρσι κόκορας, φέτος γάτα. Είναι ένα ζώο ευχάριστο, ανεξάρτητο, δεν είναι πολεμοχαρές, γι' αυτό έχει επιλεγεί”.