Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 18:10

Εκοψαν πίτα στην Αθήνα οι απανταχού Νησιώτες

Εκοψαν πίτα στην Αθήνα οι απανταχού Νησιώτες

Παρουσία πολλών μελών και φίλων έκοψε την πίτα του την Κυριακή ο Σύλλογος των Απανταχού Νησιωτών "Πάμισος", στο “Gazarte” στην Αθήνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο παρουσίασε τον απολογισμό και τα σημαντικά γεγονότα του 2017, που αφορούσαν τον Σύλλογο και την γενέτειρα, όπως: την εκδρομή στην πατρογονική Ελάτη - Γαρζενίκο και την αναζωπύρωση των σχέσεων με τον Σύλλογο των Γαρζενικιωτών στην Αθήνα, τη μουσική εκδήλωση με το "Αξιον Εστί" του Θοδωράκη στην Αρχαία Μεσσήνη το καλοκαίρι, την παρουσίαση μέσα από τις σελίδες του “Παμίσου” της ιστορίας του Αγιάννη κ.α.

Ανακοινώθηκε επίσης ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων για το 2018, που είναι: εκδρομή με υπαίθριο γλέντι στην Ελάτη και στην περιοχή της Ζωοδόχου πηγής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Γαρζενικιωτών στην Αθήνα, εκδήλωση για τον Ιωσήφ Ανδρούσης σε συνεργασία με τον Ερμιονικό Σύνδεσμο, εκδήλωση στην μνήμη του Βασίλη Κρεμμυδά στην Μεσσήνη, τα "Επιφάνεια - Αβέρωφ" στην Αρχαία Μεσσήνη με τον Δήμο Μεσσήνης και την Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης στον χαιρετισμό του ανέλυσε διεξοδικά τους στόχους της δημοτικής αρχής για την ανάπτυξη του Δήμου Μεσσήνης, δίνοντας έμφαση στην ανάπλαση του Πάμισου, στην ανάδειξη του ιστορικού κέντρου, στην δημιουργία οργανωμένου πολυχώρου στην έκταση του Σιδηροδρομικού, καθώς και σε άλλα έργα.

Παραβρέθηκαν επίσης στην εκδήλωση: οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Αθανασόπουλος και Γιώργος Δαβίλας, η π. βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, ο αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος της Λυρικής Σκηνής Σάκης Θεοδωρόπουλος, ο ηθοποιός - σκηνοθέτης Στέφανος Ληναίος, ο ζωγράφος - χαράκτης Τάκης Κατσουλίδης, ο τραγουδιστής Γιάννης Θωμόπουλος και από την γενέτειρα ο Γιώργος Ντούλης πρόεδρος του ποδοσφαιρικού “Παμίσου”, ο Νίκος Ρούτσης, ο Αρτέμης Φανός και η Σοφία Γιάνναρη. Επίσης από τον Σύλλογο Γαρζενικιωτών η Γιώτα Γιαννακοπούλου. Χαιρετισμό έστειλε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.