Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 07:52

Καλαμάτα: Σεμινάριο σύγχρονου χορού από την Ιωάννα Παρασκευοπούλου

Σεμινάριο σύγχρονου χορού με τη Μεσσήνια χορεύτρια και καθηγήτρια χορού Ιωάννα Παρασκευοπούλου θα γίνει σήμερα και αύριο Σάββατο στο Ζουμπούλειο Μέγαρο (Π. Καίσαρη 6) στην Καλαμάτα.

Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης “Φάρις”. Για πληροφορίες: 27210 83086.

Το σεμινάριο είναι διήμερο και περιλαμβάνει 2 ώρες τεχνική την ημέρα. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη διαχείριση των μεταβάσεων από μια κίνηση σε μια άλλη και στην αλληλεπίδραση του ρυθμού του συνόλου. Απευθύνεται σε ερασιτέχνες, σπουδαστές και επαγγελματίες.

Η Ιωάννα Παρασκευοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τους "Χορευτές" Χάρη Μανταφούνη, Στέλλα Ζάννου, Λίλα Ζαφειροπούλου, Ιρις Καραγιάν, Πατρίσια Απέργη, “Κι όμΩς Κινείται”, Μαρία Κολιοπούλου, Αρτεμις Λαμπίρη, oμάδα “default”, Χάρη Κούσιο, Αντώνη Φωνιαδάκη, Χρήστο Παπαδόπουλο, Alexandra Waierstall, Τζένη Αργυρίου και άλλους δίνοντας παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Εχει δουλέψει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με την ομάδα χορού “sinequanon” και στο Εθνικό Θέατρο με τον Θωμά Μοσχόπουλο στις “Τραχίνιες” του Σοφοκλή. Εχει λάβει μέρος στο ευρωπαϊκό δίκτυο “Αerowaves” με τα έργα “Μοthers” (Ιρις Καραγιάν), “Εlvedon” και “Οpus” (Xρήστος Παπαδόπουλος). Εχει διακριθεί με την ομάδα “Πρόσχημα” της Μαρίας Κολιοπούλου στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Αλγερίας για το έργο “21-mneme” και με το Βραβείο Ερμηνείας με τον Κωνσταντίνο Ρίζο για το video dance “Sans Attente” στο πλαίσιο του “InShadow festival” στη Λισσαβόνα.

Εχει διδάξει χορό σε παιδιά και ενήλικες στη Δ.Ε.Π.Α. Καλαμάτας, στην Επαγγελματική Σχολή Ραλλού Μάνου, στην Επαγγελματική Σχολή του Χάρη Μανταφούνη, στην Κρατική Σχολή Χορού και σε διάφορα στούντιο χορού. Τέλος, έχει διδάξει κίνηση στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών που αφορούν σε άτομα άνω των 65 ετών και σε αυτά που αφορούν βλέποντες και μη.