Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 08:12

«Ο Γκάτσος που αγάπησα» με Μητσιά και Καραμπέτη σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Η επιβλητική παράσταση «Ο Γκάτσος που αγάπησα» με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ανεβαίνει σήμερα στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 9 μ.μ.

Ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, καλεί την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό, να αποδώσουν μαζί τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε. Θα είναι μια πανηγυρική συναυλία μετά την απήχηση που γνώρισε τη χειμερινή περίοδο στην αίθουσα του Φιλολογικού Συνδέσμου «Παρνασσός» και την sold out παρουσίαση στο Ηρώδειο. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών και μέσα από αυτό, μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεότερης Ελλάδας.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, του ποιητή που έδωσε τον κανόνα του καλού ελληνικού τραγουδιού και που αγαπήθηκε όσο λίγοι ομότεχνοί του. Μια βραδιά γεμάτη μελωδίες των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μούτση, Κηλαηδόνη και Ανδριόπουλου.

Πλαισιωμένοι από ένα λιτό, μα στιβαρό μουσικό σχήμα που παραπέμπει στη λιτότητα και στιβαρότητα της ζωής και του έργου του Νίκου Γκάτσου, οι δύο ερμηνευτές υπόσχονται να χαρίσουν το πορτρέτο αυτής της δωρικής μορφής των γραμμάτων, σκιαγραφημένο τόσο από στίχους και κείμενα του ιδίου όσο και από κείμενα άλλων για εκείνον σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα.

Οι συντελεστές είναι οι: Αχιλλέας Γουάστωρ πιάνο, Ηρακλής Ζάκκας μπουζούκι – μαντολίνο. Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: οι πρώτες 6 σειρές 17 ευρώ, από την 7η σειρά 15 ευρώ γενική είσοδος και 13 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό – ανέργων). Προπώληση γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο και στο www.viva.gr