Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012 21:26

Ο Κάρυ Νόβελ στο «Bar Bar» για δύο παραστάσεις

Γράφτηκε από την
Ο Κάρυ Νόβελ στο «Bar Bar» για δύο παραστάσεις

Μια ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη είναι ο Κάρυ Νόβελ (γνωστός από τη συμμετοχή του στο σόου του Γιούρι Γκέλερ πριν από 2 χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1), ο οποίος θα βρεθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα στην Καλαμάτα, παρουσιάζοντας 2 παραστάσεις στο «Bar Bar».
Είναι ειδικός στη μη λεκτική επικοινωνία - και μία από τις πιο ιδιαίτερες δυνάμεις στον κόσμο των "καλλιτεχνών του μυστηρίου". Μετά από ένα ατύχημα το 1997, που τον άφησε σχεδόν κουφό και καθηλωμένο σε ένα κρεβάτι για 5 περίπου μήνες, ανέπτυξε ενδιαφέρον για τις τεχνικές της μη λεκτικής επικοινωνίας. "Ηταν εξαντλητικό. Είκοσι τέσσερις ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, πονούσα και ήμουν επί της ουσίας ανίκανος να ακούσω, εξαιτίας ενός διαρκούς βόμβου μέσα στο κεφάλι μου. Ταυτόχρονα όμως -και φυσικά εκ των υστέρων- λέω πως ήταν και μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες της ζωής μου", αναφέρει ο ίδιος.
Μετά από εκείνους τους 5 μήνες πήρε την απόφαση της ζωής του επιλέγοντας να αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στην εξερεύνηση των πιο σκοτεινών περιοχών του ανθρώπινου μυαλού και της επικοινωνίας. Για αρκετά χρόνια διάβαζε φανατικά όποιο βιβλίο μπορούσε να βρει σχετικό με το θέμα, παρακολούθησε σεμινάρια σχετικά με τη γλώσσα του σώματος και τη μη λεκτική επικοινωνία και συνάντησε όποιον μπορούσε ή πίστευε πως μπορούσε να τον βοηθήσει στην εξερεύνησή του. Συνέπεια αυτής της τακτικής είναι πλέον μια βαθιά, ευρύτατη και συχνά τρομακτική γνώση πάνω στα θέματα του ανθρώπινου μυαλού.
Ο Κάρυ έχει εργαστεί και συνεργαστεί με δικηγόρους, ανακριτές, αθλητές, ακαδημαϊκούς, ηθοποιούς, μάνατζερ, πωλητές, γονείς και δασκάλους, ως σύμβουλος ή εκπαιδευτής, παρέχοντας τις γνώσεις του και την εμπειρία του πάνω σε θέματα επικοινωνίας και πιθανής εξαπάτησης.
Πριν από μερικά χρόνια αποφάσισε να εισχωρήσει και στον κόσμο του θεάματος, συνδυάζοντας τη μη λεκτική επικοινωνία με την παρατηρητικότητα και τις τεχνικές μνήμης και πειθούς που έχει, δημιουργώντας ένα πολύ ιδιαίτερο, μοναδικό στο είδος του θέαμα, αφιερωμένο στις δυνατότητες και τη δυναμική του ανθρώπινου μυαλού.
Πριν 2 χρόνια o Κάρυ Νόβελ έγινε ο πρώτος "καλλιτέχνης του μυστηρίου" στον κόσμο που συνδύασε αυτού του είδους την τέχνη με το κλασικό θέατρο, γράφοντας την πρώτη του θεατρική παράσταση υπό το όνομα "Psycho" - όπου μια ιδιοφυΐα αφηγείται και παρουσιάζει τις συνθήκες υπό τις οποίες εκπαίδευσε και αναζήτησε τα όρια του μυαλού του, οδηγούμενος στην τρέλα. Εχει επίσης γράψει ένα βιβλίο για το πώς μπορεί κάποιος να αναπτύξει τη μνήμη μιας ιδιοφυΐας - το οποίο σύντομα θα επανακυκλοφορήσει σε νέα αναθεωρημένη έκδοση.
Σήμερα, εκτός από τις εμφανίσεις του και τις διαλέξεις που δίνει, εμπνευσμένος από το ενδιαφέρον και την αγάπη του για τις κάρτες ταρώ και τη φιλοσοφία τους, βρίσκεται στη συγγραφή του δεύτερου βιβλίου του, με θέμα τις παράξενες πεποιθήσεις και τους λόγους για τους οποίους τις υιοθετούμε.
Στην Καλαμάτα την Κυριακή και τη Δευτέρα o Κάρυ Νόβελ θα παρουσιάσει μια ειδική μορφή διαδραστικής παράστασης κι ένα πολύ ιδιαίτερο σόου.


NEWSLETTER