Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 19:18

“...Στις βάρκες” από το Θέατρο Νηπιαγωγείο (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

 

Πρεμιέρα έχει απόψε το Θέατρο Νηπιαγωγείο με τη νέα μουσικοθεατρική του παράγωγη “...Στις βάρκες”, (Τετάρτη 11 Ιουλίου) στις 9.15 μ.μ.. στην οδό Λεϊκων 24 στην Καλαμάτα.

Οπως αναφέρθηκε χτες στη σχετική συνέντευξη Τύπου, πρόκειται για μια παράσταση για την ξενιτιά. Αληθινές μαρτυρίες προσφύγων δεμένες με παραδοσιακό, ρεμπέτικο και σύγχρονο τραγούδι, θα ταξιδέψουν το κοινό από την Σμύρνη του 1922 ως το σήμερα.

Από 11 Ιουλίου ως 1η Αυγούστου, για 4 Τετάρτες η παράσταση θα προβληθεί στο αίθριο του Θεάτρου, Λεΐκων 24. Οι συντελεστές είναι οι: σκηνοθεσία /σύνθεση κειμένου Καλλιρρόη Βελέντζα, ερμηνείες: Καλλιρρόη Βελέντζα και Ελένη Χρηστίδου, μουσικοί Πάνος Ταντής και Γιώργος Κολοκάθης. Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά. (Τηλέφωνο κρατήσεων 6948-930181).

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=CcleqXMaYgI}

Η Κ. Βελέντζα δήλωσε πως η συνεργασία με την ομάδα “Τσικιμπόμ” συνεχίζεται για 2η χρονιά με επιτυχία (Ταντής – Χρηστίδου), ενώ ξεκινά μια νέα συνεργασία με το Γ. Κολοκάθη. Τόνισε πως το θέμα επιλέχθηκε λόγω της επικαιρότητας του προσφυγικού ζητήματος. Ο Π. Ταντής σχολίασε πως το παραδοσιακό και το ρεμπέτικο τραγούδι είναι βαθιά ριζωμένο μέσα μας και έκανε γνωστό πως οι ενορχηστρώσεις και η μουσική επιμέλεια θα έχει ένα νέο στίγμα, στο ύφος που της έδωσε η ομάδα.

Η Ε. Χρηστίδου είπε πως και η ίδια έχει καταγωγή από τη Σμύρνη, άρα τα όσα αναφέρει το έργο θυμίζουν αφηγήσεις της γενιάς των παππούδων της. “Είναι μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για εμάς” πρόσθεσε. Τέλος ο Γ. Κολοκάθης έκανε γνωστό πως αυτή είναι για εκείνον η πρώτη φορά που ανεβαίνει σε θεατρικό σανίδι.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, άρα καλό είναι κανείς να κάνει τηλεφωνική κράτηση.

Γ.Σαρ.