Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 19:38

“KALAMATA DANCE CUP – Beyond the limits”: Διεθνής διαγωνισμός χορού στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
“KALAMATA DANCE CUP – Beyond the limits”: Διεθνής διαγωνισμός χορού στην Καλαμάτα

Ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικού Χορού θα διεξαχθή στην Καλαμάτα στις 20 Οκτωβρίου 2018. Το “KALAMATA DANCE CUP – Beyond the limits”  διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Καλαμάτας ‘Dance Challenge’ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας καθώς και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και κάποιων άλλων τοπικών φορέων και επιχειρηματιών της πόλης, με σκοπό να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός στη πόλη της Καλαμάτας.

Ο Αγώνας είναι εγκεκριμένος από πολλές πιστοποιημένες ομοσπονδίες χορού και συστήνεται στα μέλη τους.

Πρόκειται για ένα μεγάλο χορευτικό – αθλητικό γεγονός στην πόλη της Καλαμάτας. Ο 1ος Ανοιχτός Διαγωνισμός Χορού αφορά όλες τις ηλικίες, σε όλα τα είδη και κατηγορίες χορού (ζευγάρια, ομάδες, σόλο). Ένα μοναδικό θέαμα που θα ξεσηκώσει χορευτές όλων των ηλικιών στο διαγωνιστικό παρκέ και θα εντυπωσιάσει τους θεατές!

Θα συμμετέχουν σχολές χορού, χορευτικοί σύλλογοι, ομάδες χορού, χορευτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με τους συνοδούς τους. Η Καλαμάτα θα φιλοξενήσει κορυφαία χορευτικά ζευγάρια και ομάδες καθώς και την κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από διακεκριμένους Διεθνείς Κριτές από Ελλάδα και εξωτερικό, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι και διοργανωτές αντίστοιχων Αγώνων.

Συνεργάτες του Dance Challenge που έχουν μέχρι τώρα οριστεί, είναι καταξιωμένοι τοπικοί και διεθνείς προπονητές και Κριτές χορού από Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και πολλές σχολές χορού, σύλλογοι, ομοσπονδίες, από την περιοχή της  Πελοποννήσου, από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, υπόλοιπη Ελλάδα και εξωτερικό. Και φυσικά οι συμμετέχοντες από τις Σχολές Χορού και Συλλόγους Καλαμάτας, με τους υπεύθυνους δασκάλους-προπονητές τους. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα!

Το Kalamata Dance Cup αναμένεται να προσελκύσει στην πόλη πάνω από 500 συμμετέχοντες αθλητές – χορευτές που μαζί με τους θεατές θα ξεπεράσουν τα 1000 άτομα.

 

Το πρόγραμμα

 

Ο Διαγωνισμός Χορού ξεκινάει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στο Δημοτικό Γήπεδο ‘Τέντα’ όλη την ημέρα. Ο Αγώνας είναι ανοιχτός για όλες τις Ομοσπονδίες χορού και απευθύνεται σε χορευτικά ζευγάρια, ομάδες χορού, μεμονωμένους συμμετέχοντες, ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει όλα τα είδη χορού, Latin, Ballroom, Street Style /Hip-Hop, Breakdance, Oriental, Ballet, Modern-Contemporary, Acro Fit Dance, Jazz, Musical, Greek folk, Argentine Tango, Salsa-Bachata, Bollywood Dance κ.α. Θα υπάρξει  ‘Τελετή Έναρξης’ για το καλωσόρισμα του 1ου ανοιχτού Διαγωνισμού Χορού (1st Kalamata Dance Cup) από Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμο Καλαμάτας με ειδική παρέλαση των συμμετεχόντων αθλητών – χορευτών και παρουσίαση των Κριτών στο Γήπεδο ‘Τέντα’. Θα δοθούν μετάλλια και κύπελλα στις πρώτες θέσεις καθώς και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα!

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν από το πρωί σεμινάρια και μαθήματα σε όλα τα είδη χορού, από καταξιωμένους προσκεκλημένους προπονητές χορού από Ελλάδα και εξωτερικό στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας σε 4 διαφορετικές αίθουσες, που μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται αφού πρώτα δηλώσουν συμμετοχή. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλα τα χορευτικά επίπεδα, αρχαρίων, μέσων, προχωρημένων, και μπορούν να τα παρακολουθήσουν όσοι πολίτες επιθυμούν. Δίνεται επίσης η δυνατότητα στους επισκέπτες της χορευτικής κοινότητας να θαυμάσουν από κοντά τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας τις βιβλιοθήκες την Πινακοθήκη κλπ. Αναλυτικές πληροφορίες του προγράμματος και του Σαββάτου και της Κυριακής, θα ανακοινωθούν αργότερα.

 

 

.


NEWSLETTER