Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 07:51

Πειραματική Σκηνή: Τελευταίες παραστάσεις για “To μαγκάλι” στην Καλαμάτα

 

Τρεις τελευταίες παραστάσεις στην Καλαμάτα από σήμερα έως και την Κυριακή για το έργο “Το μαγκάλι” του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου από την Πειραματική Σκηνή.

Οι άνθρωποι του σχήματος  μίλησαν τόσο για την παράσταση, που ξεκινάει στις 9 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, όσο και για τις προσεχείς δράσεις της ομάδας.

Η Λέττα Πετρουλάκη αναφέρθηκε στην “απρόσμενη επιτυχία” της παράστασης από τον Μάρτιο, αλλά και στην “πρόκληση” από τον Γρηγόρη Χαλιακόπουλο να γίνει κανονική παράσταση για το κοινό από τους ενήλικες του σχήματος. Πρόκειται άλλωστε για την πρώτη προσπάθεια της ομάδας ενηλίκων με έργο για το ευρύ κοινό.

Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στην πατρίδα του συγγραφέα τα Φιλιατρά, την Αθήνα, καθώς και την 1η Δεκεμβρίου στο θέατρο Σαρακινάδου στη Ζάκυνθο, που θα συνδυαστεί με 3ήμερη εκδρομή.

Μιλώντας για την εκδρομή ο Ανδρέας Βρυώνης έκανε γνωστό πώς θα γίνει από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου με εισιτήριο 100 ευρώ, που περιλαμβάνει την μετακίνηση με λεωφορείο και καράβι και δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό. Κάλεσε μάλιστα τους ενδιαφερόμενους να απευθύνονται στα γραφεία της Πειραματικής Σκηνής για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής

Η κ. Πετρουλάκη ακολούθως ενημέρωσε, ότι την Κυριακή ολοκληρώνεται και η φιλανθρωπική δράση για την οικονομική ενίσχυση των παιδιών, που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής με την κλήρωση της λαχειοφόρου, που έχει ως έπαθλο το “Καράβι του Οδυσσέα” από την συλλογή μικροναυπηγικής του Παναγιώτη Σοφικίτη.

Τέλος η Ισμήνη Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην τιμητική εκδήλωση για τον Φιλιατρινό σκηνοθέτη Θεόδωρο Μαραγκό, ο οποίος θα βρεθεί στην Καλαμάτα στις 17 Οκτωβτίου σε μία βραδιά σε συνεργασία με την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη.  Από τις 7 το βράδυ της Τετάρτης στο αμφιθέατρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας θα προβληθούν οι ταινίες “Μάθε παιδί μου γράμματα” και “Εν δυνάμει” παράλληλα με συζήτηση με τον δημιουργό. Το εισιτήριο θα είναι 5 ευρώ για όλη τη βραδιά.