Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 09:19

Δύο συναυλίες από τη σπουδαία γερμανική χορωδία "Ars Musica"

Δύο συναυλίες από τη σπουδαία γερμανική χορωδία "Ars Musica"

Με δύο συναυλίες από τη σπουδαία γερμανική χορωδία "Ars Musica", σήμερα Σάββατο και μεθαύριο Δευτέρα, ξεκινά στην Καλαμάτα ο κύκλος εκδηλώσεων “Μουσικές του Κόσμου” για την περίοδο 2018-2019.

Η διοργάνωσή του είναι της επιχείρησης “Φάρις” και του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το σύλλογο “Τέρψις”.

Τη χορωδία "Ars Musica" την έχει ιδρύσει ο συντοπίτης μας τενόρος και μαέστρος Αλέξανδρος Τσίχλης, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου χθες στο Δημαρχείο υποσχέθηκε εκπλήξεις με δυο-τρία ελληνικά τραγούδια.
Ο Αλεξ. Τσίχλης διευθύνει το φωνητικό σύνολο, το οποίο εδρεύει στο Saerbeck/Münster του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και θα παρουσιάσει δύο διαφορετικά προγράμματα στην Καλαμάτα: Σήμερα στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο “Θόδωρος Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα θρησκευτικής μουσικής, ενώ στη δεύτερη συναυλία, τη Δευτέρα και πάλι στις 9 μ.μ. στον ίδιο χώρο, θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα κοσμικής μουσικής από το Μεσαίωνα μέχρι και σήμερα.

H τιμή του εισιτηρίου είναι 7 ευρώ, ενώ 5 ευρώ είναι το μαθητικό-φοιτητικό, καθώς και εκείνο για τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Ο φετινός κύκλος “Μουσικές του Κόσμου” περιλαμβάνει μια σειρά από συναυλίες, διαλέξεις και σεμινάρια, αφιερωμένα στην ανθρώπινη φωνή. Την καλλιτεχνική του διεύθυνση ανέλαβε η Κατερίνα Παλαιολόγου, όπως ενημέρωσε ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης.