Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 08:39

160 Πρόσκοποι και Οδηγοί από 17 χώρες στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Εκατόν εξήντα άτομα από 17 χώρες και από την Ελλάδα, πρόσκοποι και στελέχη του Οδηγισμού, επισκέπτονται την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία και χθες το μεσημέρι βρέθηκαν στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων και το Ιστορικό Κέντρο της πόλης.

Η επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια της συνάντησης φιλίας τους, που πραγματοποιείται κάθε 3 χρόνια και αυτή τη φορά φιλοξενείται στην Ελλάδα. Οι πρόσκοποι και τα στελέχη του Οδηγισμού με κέντρο την Καλαμάτα επισκέφθηκαν προχθές την Αρχαία Ολυμπία και χθες την Πύλο και το Νιόκαστρο. Σήμερα μέσω Ταϋγέτου θα βρεθούν στη Σπάρτη και τον Μυστρά και αύριο θα επισκεφθούν την Αρχαία Μεσσήνη, ενώ ενδιάμεσα στον ελεύθερο χρόνο τους θα γνωρίσουν τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της συνάντησης Αγγελική Γαβαλά, από το ΣΕΟ Κηφισιάς, επεσήμανε στην “Ε” ότι οι ξένοι φίλοι τους γνωρίζουν την πολιτιστική κληρονομιά και τη σύγχρονη ζωή του τόπου μας. Παρατήρησε ότι επέλεξαν την παραμονή στην Καλαμάτα λόγω της φυσικής ομορφιάς και των πολιτιστικών μνημείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Στο ναό των Αγίων Αποστόλων, ο Παύλος Κλάδης με παραδοσιακή φορεσιά (ντυμένα με παραδοσιακές στολές ήταν και άλλα 4 άτομα), από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Βέργας, παλιό στέλεχος του ΣΕΟ, τους ενημέρωσε για την ιστορία του ναού και της περιοχής του Ιστορικού Κέντρου και σημείωσε πως απ’ αυτόν ξεκίνησε ο αγώνας των Ελλήνων για την ελευθερία στις 23 Μαρτίου 1821.

Οι ξένοι επισκέπτες δεν χόρτασαν να βγάζουν φωτογραφίες με φόντο τους Αγίους Αποστόλους και με τους Καλαματιανούς που ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές.

Γ.Σ.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=yA3Z_YjtcjQ}