Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 11:12

Με ρεσιτάλ κιθάρας στο Μέγαρο ξεκινά το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Με ρεσιτάλ κιθάρας στο Μέγαρο ξεκινά το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας (βίντεο)

 

Το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας ανοίγει τις πόρτες και υποδέχεται το κοινό στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου (8 μ.μ.), ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Αντώνης Κουφουδάκης, θα «κεράσει» Aqua e Vinho (κρασί και νερό...), σε ένα ρεσιτάλ κιθάρας που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον κύκλο «Μουσικές του Κόσμου».

Το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας ξεκινά τη φετινή του διαδρομή από το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, για πρώτη φορά στην ιστορία του και φιλοξενεί, πέρα από τον Α. Κουφουδάκη, έναν νεαρό ταλαντούχο κιθαρίστα, τον Λουκά Αθηναίο-Αθηνάδη, που διακρίθηκε στο διαγωνισμό της μεγάλης κατηγορίας του 7ου Φεστιβάλ Κιθάρας. Με τον τρόπο αυτό δίδεται βήμα σε κιθαριστές που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους.

Θα ακολουθήσει το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου συναυλία με τον Trevor Gordon Hall και την Εύα Ατματζίδου.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και το Σύλλογο Γονέων Σπουδαστών των Σχολών της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις», σε συνεργασία με την «Φάρις» και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις και διαγωνισμό κιθάρας στο όνομα του μεγάλου σολίστ, συνθέτη και παιδαγωγού της κιθάρας, με διεθνή αναγνώριση, Γεράσιμου Μηλιαρέση, μαθητή του θρυλικού Andres Segovia.


NEWSLETTER