Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 18:02

Καλαμάτα: Παρουσιάστηκε ο «Μανδραγόρας» της Καίτης Δροσίνη

Γράφτηκε από την

Το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Μανδραγόρας» παρουσίασε χθες στην Καλαμάτα η Καίτη Δροσίνη. Η παρουσίαση έγινε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων της “Ε”.

Στο βιβλίο είναι έντονο το στοιχείο του μυστηρίου και της εναλλαγής των συναισθημάτων. Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία δύο νέων, διαφορετική απ’ όσες έχουμε διαβάσει έως τώρα. Ερωτας και θάνατος, φόβος και ευτυχία, απογοήτευση και λύτρωση, όλα αυτά άρρηκτα συνδεδεμένα με φόντο το μαγευτικό κάστρο της Κορώνης -και όχι μόνο. Περίεργα σενάρια που φτιάχνει η φαντασία -ή μήπως δεν είναι φαντασία; Το σίγουρο πάντως είναι ότι στη μάχη του καλού με το κακό δεν υπάρχουν κανόνες. Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο και τίποτα δεν θα είναι όπως πριν...

Το βιβλίο πλέκει αρμονικά τη μυθοπλασία με την πραγματικότητα, μέσα από παράξενα γεγονότα. Τα πρόσωπα είναι καθημερινά, οικεία, χωρίς ίχνος υπερβολής και θα μπορούσαν να είναι οι γείτονές μας, οι φίλοι μας, εμείς οι ίδιοι. Ισορροπώντας ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα, με λεπτά τα όρια μεταξύ τους, οι ήρωες καλούνται να πάρουν αποφάσεις ζωτικής σημασίας και να μετρήσουν τις αντοχές τους.

Μια μικρογραφία της κοινωνίας μας, που περιμένει να την εξερευνήσουμε και να την απολαύσουμε με κομμένη την ανάσα.