Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 16:46

Τιμητική εκδήλωση για τα ιδρυτικά μέλη του ΜΕΘ

Γράφτηκε από την


Τιμητική εκδήλωση για τα ιδρυτικά μέλη του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου (ΜΕΘ) θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 μ.μ. στην αίθουσα «Θεάτρου και πολιτισμού Θ. Σινάνης», στο Πάρκο Σιδηροδρόμων. Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευκαιρία της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου που φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την ίδρυση του ΜΕΘ.
Οπως σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου χθες ο πρόεδρος του ΜΕΘ Γιώργος Παντελόπουλος, στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι πρωτοπόροι και «αθεράπευτα ρομαντικοί» που έκαναν το πρώτο, άρα και μεγαλύτερο βήμα. Και συμπλήρωσε:
«Θα έπρεπε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο, οι κρατούντες να σκεφτούν πόσο σημαντικός είναι ο πολιτισμός, η παιδεία, η εκπαίδευση, για την ουσιαστική επιβίωση της πατρίδας. Είναι μια μέρα που θα έπρεπε να κάνουμε τα "πρέπει" πράξη.
Για το ΜΕΘ είναι διπλή γιορτή η Μέρα του Θεάτρου, γιατί τιμάται παγκοσμίως αυτό που εμείς αγαπάμε και υπηρετούμε και γιατί συμπίπτει φέτος με την ίδρυση του ΜΕΘ το 1977 - και από τότε αδιαλείπτως παράγει θέατρο με 46 παραγωγές όλα αυτά τα χρόνια».
Παρών στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν και ο σκηνοθέτης Πάνος Παπαϊωάννου που ανάλαβε τη σκηνοθεσία της φετινής παραγωγής του ΜΕΘ με τους "Ορνιθες" του Αριστοφάνη. Μεταξύ άλλων σημείωσε -με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου- ότι  το θέατρο είναι η υπέρτατη μορφή τέχνης καθώς περιλαμβάνει το σύνολο των τεχνών.
Οσον αφορά τους "Ορνιθες", ξεκίνησαν ήδη οι πρόβες για την παρουσίασή τους περίπου στο τέλος Ιουνίου. Ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε ότι θα έχουν την πασίγνωση μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και ότι τους ρόλους στην πλειοψηφία τους θα τους ερμηνεύσουν νέοι ερασιτέχνες ηθοποιοί.