Τρίτη, 29 Μαϊος 2012 04:06

Στο Μέγαρο Χορού το Διεθνές Φεστιβάλ

Γράφτηκε από την
Στο Μέγαρο Χορού το Διεθνές Φεστιβάλ

Στο Μέγαρο Χορού θα πραγματοποιηθεί μέρος από τις φετινές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Ο δήμαρχος -που προήδρευσε χθες το μεσημέρι σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, με αντικείμενο το οργανωτικό και το οικονομικό μέρος του φεστιβάλ- διευκρίνισε ότι στις εκδηλώσεις στο Μέγαρο δεν θα γίνει χρήση και του τεχνικού εξοπλισμού του κτηρίου. Οπως εξήγησε, το διάστημα μέχρι την έναρξη του φεστιβάλ δεν επαρκεί για να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση στη χρήση των αυτοματισμών και των άλλων τεχνικών βοηθημάτων που διαθέτει το Μέγαρο Χορού.
Λίγο αργότερα, το Δ.Σ. της «Φάρις» ενέκρινε ομόφωνα την κατανομή της πίστωσης του 1.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, σύμφωνα με την οποία για τον θεσμό θα διατεθούν από 500.000 ευρώ φέτος και του χρόνου.
Παράλληλα, το Σώμα ενέκρινε και τον προϋπολογισμό εξόδων για τα συγκροτήματα τα οποία θα μετάσχουν στη φετινή διοργάνωση - τον οποίον ανέπτυξε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Βίκυ Μαραγκοπούλου.
Εγκρίθηκαν επίσης οι τιμές που προτάθηκαν να ισχύσουν ως δίδακτρα στα σεμινάρια χορού που θα γίνονται παράλληλα με τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER