Σάββατο, 04 Μαϊος 2019 16:30

Καλαμάτα: Η “Δανάη” του Χαλιακόπουλου απόψε στη Φιλαρμονική (βίντεο)

Η προσωπικότητα της μεγάλης ερμηνεύτριας Δανάης Στρατηγοπούλου θα φωτιστεί σήμερα Σάββατο βράδυ στην παράσταση “Δανάη” του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, που ανεβαίνει στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής στις 8.30.

Μια παράσταση γεμάτη μουσική και τραγούδια από τη διάσημη τραγουδίστρια του Αττίκ. Στο έργο του, ο Φιλιατρινός συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος «ζωντανεύει» τη γνωστή τραγουδίστρια Δανάη Στρατηγοπούλου και τη βάζει να αφηγείται την περιπετειώδη ζωή της, ανάμεσα στα τρυφερά και νοσταλγικά τραγούδια της.

Η παράσταση ανεβαίνει υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Χιλής και με τη στήριξη της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας. Η ερμηνεία και η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Βαρδακαστάνη και στο πιάνο παίζει ο Νίκος Φυλακτός.

Εισιτήρια (τιμή 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ) προπωλούνται στην Πειραματική Σκηνή κάθε απόγευμα 6 - 8 μ.μ. Για πληροφορίες: 6971-540945, 27210 21653.

Η παράσταση παιζόταν στην Αθήνα με επιτυχία για 2 χρόνια στο Θέατρο “Εκστάν” και στη συνέχεια έκανε περιοδεία σε διάφορες ελληνικές πόλεις.

Για το έργο μίλησαν χθες η πρόεδρος της Πειραματικής Λέττα Πετρουλάκη, ο συγγραφέας του έργου Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, ο πιανίστας Νίκος Φυλακτός και η σκηνοθέτις - ηθοποιός Κατερίνα Βαρδακαστάνη.