Τρίτη, 07 Μαϊος 2019 17:11

Εκδήλωση για καινοτόμες προτάσεις και τη βιώσιμη ανάπτυξη

Γράφτηκε από την

 

Καινοτόμες προτάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη: Οι Πολιτιστικές Διαδρομές και οι Δρόμοι της Ελιάς” είναι το θέμα της εκδήλωσης που οργανώνουν στην Καλαμάτα αύριο το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ο Πολιτιστικός Οργανισμός “Δρόμοι της Ελιάς”.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, η οποία θα γίνει στο αμφιθέατρο “Ν. Πολίτης” του Πανεπιστημίου και θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα, περιλαμβάνει τις εξής εισηγήσεις:

- “Οι πολιτιστικές διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης και η συμβολή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη” με ομιλητές τους Μαριάνθη Αναστασιάδου προϊσταμένη Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και Φώτη Βλάχο στέλεχος της ίδιας διεύθυνσης.

- “Δρόμοι της Ελιάς, διαδρομές διαπολιτισμικού διαλόγου και βιώσιμης ανάπτυξης” με ομιλητές τους Γιώργο Καραμπάτο και Μαρινέλλα Κατσιλιέρη από τον Πολιτιστικό Οργανισμό “Δρόμοι της Ελιάς”.

- “Από το Ανάκτορο του Νέστορος στον Ανω Εγκλιανό, στην Αρχαία Μεσσήνη και στη “Μάνα Ελιά” της Καλαμάτας: Μία πολιτιστική και περιβαλλοντική διαδρομή στους σταθμούς της ελαιοκαλλιέργειας στη Μεσσηνία μέσα στον χρόνο” με ομιλήτριες τις Αγγελική Σταματελοπούλου από τον Δήμο Καλαμάτας και την Ιωάννα Σπηλιοπούλου από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

- “Τα Μονοπάτια του Ταϋγέτου. Προστασία, ανάδειξη” με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Μαρκάκη εκπρόσωπο του Συλλόγου “Φίλοι της Βέργας”.

- “Ιστορικές ψηφιακές διαδρομές στο πλαίσιο του Προγράμματος "Καλαμάτα 1821 - Δρόμοι Ελευθερίας"” με ομιλητές τους Νίκο Ζαχαριά και Β. Παναγιωτίδη από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.