Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 15:37

Συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας στην Αρχαία Μεσσήνη

 

 

Πλήθος κόσμου απόλαυσε την συναυλία που έδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας την Παρασκευή στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Πάνω από 2.500 Μεσσήνιοι και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μελοποιημένα ολόκληρα τα έργα «Επιφάνια Αβέρωφ» του Γιώργου Σεφέρη και «Πνευματικό Εμβατήριο» του Άγγελου Σικελιανού, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Ο μεγάλος συνθέτης, μάλιστα, απέστειλε και μήνυμα με την ευκαιρία της συναυλίας, χαιρετίζοντας τη διενέργειά της.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση του Κώστα Νικολέα, ο Γιάννης Θωμόπουλος με την Μαρία Κρασοπούλου στην ερμηνεία, ο Κώστας Χαλκιάς στην αφήγηση, πολυμελής χορωδία και η χορευτική ομάδα της Μαρίας Λαδά χάρισαν στο κοινό μια ξεχωριστή ερμηνεία των σπουδαίων έργων.

Ο Δήμος Καλαμάτας, ο Δήμος Μεσσήνης και ο Σύλλογος Απανταχού Νησιωτών «Ο Πάμισος», με τη σημαντική υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, προσέφεραν αυτή τη σημαντική συναυλία με ελεύθερη είσοδο στους κατοίκους και τους φίλους της Μεσσηνίας.

 


NEWSLETTER