Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 23:04

“Ενα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα” από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
“Ενα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα” από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

 

 

Την απίθανη κωμωδία “Ενα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα” προβάλλει η  Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας αύριο στις 9.30 μ.μ. στο “Καφέ σινέ” (είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18).

Μια Αμερικανίδα κλέφτρα διαμαντιών φλερτάρει ένα συντηρητικό Αγγλο δικηγόρο, για να μάθει πού έχει κρύψει τη λεία της ληστείας ο συλληφθείς συνένοχός της. Κάτι που προκαλεί τη ζήλια του εραστή της, την ίδια ώρα που το έτερο μέλος της συμμορίας, ο φιλόζωος Κεν, προσπαθεί να ξεφορτωθεί μια γριούλα που είναι μάρτυρας στη δίκη.

Βρετανικό χιούμορ, χολιγουντιανές ανατροπές και έξοχο καστ συνθέτουν αυτή τη σπαρταριστή κωμωδία. Σκηνοθέτης της είναι ο Charles Crichton, ο οποίος έκανε πολλές κωμωδίες την δεκαετία του ‘50 με τα Ealing Studios.  Η ταινία, όμως, ανήκει κυρίως στον John Cleese. Αυτός άρχισε να δουλεύει το σενάριο το 1983 (η αρχική ιδέα είναι του ίδιου και του Charles Crichton), 5 χρόνια δηλαδή πριν βγει στις αίθουσες.

Ο John Cleese στηρίχθηκε πολύ στους αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών, δημιουργώντας έτσι ξεκαρδιστικούς διάλογους και απίθανα κωμικά σκετσάκια, που δεν φτάνουν όμως την ιδιοφυΐα των Μόντυ Παϊθονς. Επειτα, επέλεξε τους ηθοποιούς, βρήκε κεφάλαια, λέγοντας στους χορηγούς ότι η ταινία θα περιέχει σεξ και βία. Αν και οι New York Times μίσησαν την ταινία, οι παγκόσμιες εισπράξεις της έφτασαν τα 200 εκατομμύρια. Πάνω απ’ όλα, αυτή η διασκεδαστή κωμωδία είναι μια ιστορία αγάπης, απληστίας, εκδίκησης και ψαριών... Το “Ενα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα” είναι μια από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες της τελευταίας εικοσαετίας, με απίστευτα κωμικούς χαρακτήρες κι ευφυέστατους διάλογους, που τιμήθηκε με το Οσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Κέβιν Κλάιν.


NEWSLETTER