Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 08:29

Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες»: Χειροκροτήθηκαν θερμά οι χορευτικοί σύλλογοι

Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες»: Χειροκροτήθηκαν θερμά οι χορευτικοί σύλλογοι

 

Εντυπωσίασαν το κοινό και καταχειροκροτήθηκαν οι χορευτικές αποστολές πέντε κρατών και του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας στην κεντρική παράσταση που έδωσαν το βράδυ του Σαββάτου στην Κυπαρισσία, στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες».

Χορευτές από τη Βολιβία, την Τσεχία, τις Φιλιππίνες, το Μπαγκλαντές, την Αργεντινή και φυσικά του ΜΕΣΚ, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους επί σκηνής παρουσιάζοντας χορούς και μουσικές από τις χώρες τους, ένα κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού τους, στοιχεία που φέρνουν κοντά τους λαούς.

Η παράσταση ξεκίνησε με παρέλαση των αποστολών και παρουσίασή τους στο κοινό. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του ΜΕΣΚ Σόνια Τουρκολιά, η οποία ευχαρίστησε τον δήμο και την Κοινωφελή του Επιχείρηση που έχει αγκαλιάσει το φεστιβάλ και τα δύο τελευταία χρόνια έχει αναλάβει όλο το κόστος του. Ο απερχόμενος δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας (που ήταν και η τελευταία του δημόσια εμφάνιση με την ιδιότητα του δημάρχου) μίλησε για τη σημασία του φεστιβάλ και για το πόσα προσφέρει, ενώ με πολύ θερμά λόγια αναφέρθηκε στον ΜΕΣΚ και στα όσα έχει προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Κ.Μπ.